Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Brewer's Saccharomyces yeast biomass: characteristics and potential applications

Publicações

Brewer's Saccharomyces yeast biomass: characteristics and potential applications

Título
Brewer's Saccharomyces yeast biomass: characteristics and potential applications
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
Ferreira, IMPLVO
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Vieira, E
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Tavarela, JG
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 21 2
Páginas: 77-84
ISSN: 0924-2244
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-9MV
Abstract (EN): Saccharomyces yeast biomass is the second major by-product from brewing industry. it can be of value as a raw material with different uses, however, it is still underutilized, mostly, for swine and ruminant feed. This review aims to give a brief overview on applications for this agro-industrial by-product as a source of nutrients for human and fish nutrition, microbial growth, production and industrial use of brewer's yeast components and highlight the needs for further investigations and research, especially in the areas of production of ingredients for functional foods and the use of brewer's yeast as agents of detoxifying effluents containing heavy metals.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

The health-promoting potential of peptides from brewing by-products: An up-to-date review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ribeiro Oliveira, R; Martins, ZE; Sousa, JB; Ferreira, IMPLVO; Diniz, C
Review on fermented plant materials as carriers and sources of potentially probiotic lactic acid bacteria - With an emphasis on table olives (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Cátia M. Peres; Cidália Peres ; Adrián Hernández-Mendoza; F. Xavier Malcata
Pulses and food security: Dietary protein, digestibility, bioactive and functional properties (2019)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Bessada, SMF; Barreira, JCM; Beatriz B P P Oliveira
Natural phytochemicals and probiotics as bioactive ingredients for functional foods: Extraction, biochemistry and protected-delivery technologies (2016)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
da Silva, BV; Barreira, JCM; Beatriz B P P Oliveira
Mycotoxins in cereals and related foodstuffs: A review on occurrence and recent methods of analysis (2014)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Pereira, VL; Fernandes, JO; Cunha, SC

Ver todas (37)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-07-17 às 20:39:57 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias