Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Firmness of carrot slices submerged in brines: Experimental data and mathematical model
Mapa das Instalações
FC6 - Departamento de Ciência de Computadores FC5 - Edifício Central FC4 - Departamento de Biologia FC3 - Departamento de Física e Astronomia e Departamento GAOT FC2 - Departamento de Química e Bioquímica FC1 - Departamento de Matemática

Firmness of carrot slices submerged in brines: Experimental data and mathematical model

Título
Firmness of carrot slices submerged in brines: Experimental data and mathematical model
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1996
Autores
Nabais, RM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 20
Páginas: 295-314
ISSN: 0145-8892
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-DY6
Abstract (EN): The firmness of carrot slices was measured at various temperatures for several concentrations of brines in sodium chloride and lactic acid. A model assuming that textural decay is due to irreversible, pseudo first-order enzyme-catalyzed degradation of the carrot cell wall polysaccharides in the presence of two alternative paths for first order enzyme deactivation was fitted to the aforementioned data sets. The physicochemical and statistical significance of the model and fits were evaluated and discussed. The model is useful for predictions of the textural decay based on reasonable physicochemical considerations in a wide range of brine specifications with practical interest.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 20
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Some aspects of vegetable pickling processes (1997)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Nabais, RM; F. Xavier Malcata
Optimizing a lactic fermentation of sliced carrots (1995)
Artigo em Revista Científica Internacional
Nabais, RM; F. Xavier Malcata
Modelling of lactic fermentation of carrot slices in salted brines (1997)
Artigo em Revista Científica Internacional
Nabais, RM; F. Xavier Malcata

Da mesma revista

Viability of Bifidobacterium lactis and Lactobacillus acidophilus in milk: Sodium chloride concentration and storage temperature (1998)
Artigo em Revista Científica Internacional
Gomes, AMP; Teixeira, MGM; F. Xavier Malcata
The Effects of Selected Brominated and Chlorinated Chemicals on Pseudomonas fluorescens Planktonic Cells and Flow-Generated Biofilms (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
J. Malheiro; P. Araújo; I. Machado; M. Lemos; F. Mergulhão; L. Melo; M. Simões
The effect of modified atmosphere packaging on the microbial ecology in Requeijao, a Portuguese whey cheese (2000)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pintado, ME; F. Xavier Malcata
THE ANTIMICROBIAL EFFECT OF ESSENTIAL OILS AGAINST LISTERIA MONOCYTOGENES IN SOUS VIDE COOK-CHILL BEEF DURING STORAGE (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Gouveia, AR; Alves, M; de Almeida, JMMM; Monteiro Silva, F; Gonzalez Aguilar, G; Silva, JA; Saraiva, C

Ver todas (12)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Ciências da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Última actualização: 2016-03-23 I  Página gerada em: 2024-09-28 às 08:11:21 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias