Saltar para:
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > How to prevent the risk of slipping in kitchens? – A short review
Mapa das Instalações
FC6 - Departamento de Ciência de Computadores FC5 - Edifício Central FC4 - Departamento de Biologia FC3 - Departamento de Física e Astronomia e Departamento GAOT FC2 - Departamento de Química e Bioquímica FC1 - Departamento de Matemática

How to prevent the risk of slipping in kitchens? – A short review

Título
How to prevent the risk of slipping in kitchens? – A short review
Tipo
Capítulo ou Parte de Livro
Ano
2019-04
Autores
António Torres Marques
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Raquel Martins
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Joana Duarte
(Autor)
FPCEUP
Livro
Páginas: 89-96
ISBN: 978-3-030-14729-7
ISBN Eletrónico: 978-3-030-14730-3
Outras Informações
Resumo (PT):
Abstract (EN): Kitchen workers are more prone to be injured due to slips and falls, being the floor surface contamination often the cause of slip accidents. The aim of the present study is the identification of the most efficient solutions to prevent the risk of slipping in kitchens. According to PRISMA statement guidelines, a short review was performed on 15 databases with 28 combinations of keywords. A total of 10 studies were considered eligible and were included in this study. The use of objective and subjective measures to assess floor slipperiness can help to identify and to evaluate workplace slip and fall hazards. Slipperiness causes and workers’ perception should be taken into consideration to identify slipping hazards and develop different solutions based on the various functional areas. The establishment of measures to better control floor surface contamination, the reduction in transient exposures such as rushing, distraction and walking on a contaminated floor, the use of slip-resistant shoes and the identification of floor cleaning procedure may reduce the incidence of slipping and the risk of slipping in kitchens.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Do mesmo livro

Virtual reality applications in the extractive industry¿a short review (2019)
Capítulo ou Parte de Livro
Joana Duarte; Maria de Lurdes Dinis; João Santos Baptista
Virtual reality applications in the extractive industry – a short review (2019)
Capítulo ou Parte de Livro
Joana Duarte; Maria de Lurdes Dinis; João Santos Baptista
The importance of emergency response training: A case study (2019)
Capítulo ou Parte de Livro
Ana Sofia Pinheiro; Rui Gouveia; Ângelo Jesus; Joana Santos; João Santos Baptista
Risk assessment in the open pit mining industry - a short review (2019)
Capítulo ou Parte de Livro
Jacqueline Castelo Branco; Rania Rebbah; Joana Duarte; João Santos Baptista
Reliability of forearm skin thermal assessment during handgrip exercise (2019)
Capítulo ou Parte de Livro
Carolina Magalhães; Pedro Silva; Ricardo Vardasca; Paulo Abreu; Joaquim Mendes; Maria Teresa Restivo

Ver todas (21)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Ciências da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Última actualização: 2016-03-23 I  Página gerada em: 2024-08-25 às 17:52:25 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias