Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > A Life Cycle Assessment of Dehydrated Apple Snacks

A Life Cycle Assessment of Dehydrated Apple Snacks

Título
A Life Cycle Assessment of Dehydrated Apple Snacks
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2023-11-21
Autores
Inês Gonçalves
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: SustainabilityImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 41
Páginas: 1-17
ISSN: 2071-1050
Editora: MDPI
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
Publicação em Scopus Scopus
Classificação Científica
CORDIS: Ciências Naturais > Ciências do ambiente ; Ciências Tecnológicas > Engenharia
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Engenharia do ambiente
Outras Informações
ID Authenticus: P-00Z-JM7
Abstract (EN): This study identifies and assesses the main contributors to the environmental impact of dehydrated apple snacks produced through the hot air drying method, which is the most common method for dehydrating food. The study aims to fill the gap of Life Cycle Assessment (LCA) studies regarding dehydrated apple snacks produced using the hot air drying method. A cradle to gate approach of an LCA is performed, including the apple production, storage and calibration, peeling and cutting, dehydration, and packaging stages. The inventory used is mainly primary data collected from a fresh and dehydrated apple snacks producer. The results show that the snack producer's stages have a larger contribution to the majority of categories when compared to the fresh apple producer's stages. The electricity consumption within the snack production and the use of liquefied petroleum gas in dehydration are shown to be the largest contributors to the majority of the impacts. However, apple production is also shown to have a relevant contribution to the impact categories due to the use of pesticides, fertilizers, diesel, and electricity.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 17
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Assessment of the environmental impacts of medical devices: a review (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Belmira Neto; Ana Catarina Sousa; Anabela Veiga; Ana Collete Mauricio; Lopes, MA; Santos, JD
The Design of MINDER - an Erasmus Mundus Joint Master Degree in Decommissioning and Environmental Remediation (2023)
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Maria De Lurdes Dinis
LOOKING AT THE FOOD CHAIN STAKEHOLDERS: CHALLENGES AND OPPORTUNITIES FOR SUSTAINABLE FOOD STRATEGIES IN HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS (2022)
Livro de Atas de Conferência Nacional
Belmira Neto; Rocha, Ada; Aldina Soares; Alexandra Rodrigues; Carla Farinha; David Avelar; Elsa Alves; João Lima; Nuno Melo
DIETARY CARBON FOOTPRINT OF A PORTUGUESE CANTEEN: ASSESSING SCENARIOS FOR THE GREENHOUSE GAS EMISSIONS (2022)
Livro de Atas de Conferência Nacional
Belmira Neto; Cristóvão Rocha; Catarina Silva; Rafaela Silva

Da mesma revista

Towards Resilient and Sustainable Rail and Road Networks: A Systematic Literature Review on Digital Twins (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Vieira, J; Martins, JP; de Almeida, NM; Patricio, H; Morgado, JG
The Relationship between Intangible Cultural Heritage and Urban Resilience: A Systematic Literature Review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Tavares, DS; Fernando Brandão Alves; Vasquez, IB
Sustainable Food Production and Consumption (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ada Rocha; Belmira Neto
Sustainability in Geotechnics through the Use of Environmentally Friendly Materials (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Castorina Silva Vieira
Sustainability Assessment of Buildings Indicators (2023)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
J.M.P.Q. Delgado; Ana Sofia Guimarães; Adélio Mendes; Leonardo Rodrigues; A.G. Barbosa de Lima

Ver todas (163)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Psicologia e de Ciências da Educação da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-11-13 às 18:20:22 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias