Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Logótipo
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Quantitative studies on the enzymatic hydrolysis of milk proteins brought about by cardosins precipitated by ammonium sulfate

Quantitative studies on the enzymatic hydrolysis of milk proteins brought about by cardosins precipitated by ammonium sulfate

Título
Quantitative studies on the enzymatic hydrolysis of milk proteins brought about by cardosins precipitated by ammonium sulfate
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2001
Autores
Barros, RM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ferreira, CA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Silva, SV
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 29
Páginas: 541-547
ISSN: 0141-0229
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-SSC
Abstract (EN): Hydrolysis of whey proteins may produce peptide mixtures with better functional properties than the original protein mixture, viz. higher solubilites and lower allergenic effects. Cynara cardunculus is a wild plant that possesses (aspartic) proteases in its flower cells; those enzymes exhibit general proteolytic and specific milk clotting activities, which are rather useful in traditional cheesemaking. This study was thus aimed at characterizing the enzymatic action of crude extracts of said plant after preliminary purification by salting out with ammonium sulfate at two different concentration levels, viz. 30% and 70% saturation. The coagulant activity on milk and the proteolytic activity using casein and azocasein as substrates, of the crude extract and of each precipitated fraction were measured at 37 degreesC and pH 5.2. The profile of hydrolysis of the major whey proteins, i.e. alpha -lactalbumin (alpha -La), beta -lactoglobulin (beta -Lg) and bovine serum albumin (BSA) was characterized by gel permeation chromatography and polyacrylamide gel electrophoresis (PAGE) in the presence of sodium dodecyl sulfate. The 30% and 70% saturation fractions exhibited lower coagulant and proteolytic specific activities than the crude extract. However, the relative ratio of coagulant to proteolytic activity, which is a useful indicator of appropriateness for cheesemaking, was higher for the partially purified fractions. The extents of hydrolysis of whey proteins brought about by the partially purified extracts were above those by their crude counterpart, but qualitative hydrolysis patterns were essentially identical to each other; by 24 h, alpha -La was substantially depleted, whereas beta -La was very poorly hydrolyzed and BSA was only slightly hydrolyzed. The native proteins were converted to lower and lower molecular weight peptides.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Kinetics and mechanisms of reactions catalyzed by immobilized lipases (2000)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Paiva, AL; Balcao, VM; F. Xavier Malcata
Kinetics and mechanisms of reactions catalysed by immobilized lipases (1992)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
F. Xavier Malcata; Reyes, HR; Garcia, HS; Hill, CG; Amundson, CH
Bioreactors with immobilized lipases: State of the art (1996)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Balcao, VM; Paiva, AL; F. Xavier Malcata
“Interactions of Cotton With CBD Peptides” (1999)
Artigo em Revista Científica Internacional
José Morgado
Use of Candida rugosa lipase immobilized in a spiral wound membrane reactor for the hydrolysis of milkfat (1992)
Artigo em Revista Científica Internacional
Garcia, HS; F. Xavier Malcata; Hill, CG; Amundson, CH

Ver todas (23)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Psicologia e de Ciências da Educação da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2025-06-30 às 12:53:02 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias