Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Phenolics Metabolism in Insects: Pieris brassicae-Brassica oleracea var. costata Ecological Duo

Publicações

Phenolics Metabolism in Insects: Pieris brassicae-Brassica oleracea var. costata Ecological Duo

Título
Phenolics Metabolism in Insects: Pieris brassicae-Brassica oleracea var. costata Ecological Duo
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2009
Autores
Federico Ferreres
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fatima Fernandes
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
David M Pereira
(Autor)
Outra
Jose A Pereira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 57 19
Páginas: 9035-9043
ISSN: 0021-8561
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-F24
Abstract (EN): Changes in the phenolics composition of Pieris brassicae larvae fasted for distinct periods. (1, 2, 4, 6, and 8 h) and their excrements and of Brassica oleracea L. var. costata DC leaves were determined by high-pressure liquid chromatography/UV-photo diode array detector/mass spectrometry-electrospray ionization. This is the first report following phenolics' metabolism by P. brassicae through time. The results evidence that P, brassicae sequesters and metabolizes the phenolic compounds from the host plant. In a general way, deacylation was the main metabolic reaction that took place, but deglycosylation and sulfate conjugation reactions also occur. Additionally, several kaempferol derivatives containing rhamnose, which is not common in Brassica, were found in the host plant. Attending to the bioactivities recognized for the type of identified compounds, the different materials may constitute an interesting source of bioactive compounds, namely, of highly glycosylated and acylated kaempferol and quercetin derivatives, constituting an economic advantage for producers who have great losses caused by this pest. In addition, a deeper understanding of phenolics metabolism in insects was pursued.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

The Role of Anthocyanins in Alleviating Intestinal Diseases: A Mini Review (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Liu, Y; Iva Fernandes; Mateus, N; Oliveira, H; Han, FL
Saponins as Natural Emulsifiers for Nanoemulsions (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Schreiner, TB; Madalena M. Dias; Barreiro, MF; Pinho, SP
Interplay between Anthocyanins and Gut Microbiota (2014)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Iva Fernandes; Sonia Norberto; Nuno Mateus; Conceicao Calhau
Genesis of Azole Antifungal Resistance from Agriculture to Clinical Settings (2015)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Azevedo, MM; Faria Ramos, I; Costa Cruz, LC; pina-vaz, c; rodrigues, ag
Comment on Safety and Antioxidant Activity of a Pomegranate Ellagitannin-Enriched Polyphenol Dietary Supplement in Overweight Individuals with Increased Waist Size (2008)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Rosario Monteiro; Isabel Azevedo; Conceicao Calhau

Ver todas (300)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-03 às 04:43:16 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias