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Publicações

Short communication: In vitro antimicrobial susceptibility of Prototheca wickerhamii and Prototheca zopfii isolated from bovine mastitis

Título
Short communication: In vitro antimicrobial susceptibility of Prototheca wickerhamii and Prototheca zopfii isolated from bovine mastitis
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2006
Autores
marques, s
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
silva, e
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
carvalheira, j
(Autor)
ICBAS
thompson, g
(Autor)
ICBAS
Revista
Vol. 89
Páginas: 4202-4204
ISSN: 0022-0302
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-004-GBC
Abstract (EN): Bovine mastitis caused by Prototheca spp. can assume high significance because of economic losses and the potential risk to public health. Studies on the susceptibility of Prototheca spp. to antimicrobials have demonstrated its high level of resistance. We report the susceptibility of bovine isolates of Prototheca wickerhamii and Prototheca zopfii to amphotericin B and nystatin, 2 antifungal agents commonly used in the control of protothecosis, and discuss the results. After subculture, minimum inhibitory concentrations of both antifungal drugs were determined using macrodilution and agar diffusion methods. The inoculum concentration was standardized by determination of colony-forming units per milliliter. Nystatin showed more efficacy than amphotericin B in inhibiting P. wickerhamii growth. In contrast, growth inhibition of P. zopfii was similar for both antifungal agents. This study demonstrates different in vitro susceptibility patterns of P. wickerhamii and P. zopfii, reinforcing the necessity for more investigation into drugs that can be used with clinical efficacy.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: saramarques@mail.icav.up.pt
Nº de páginas: 3
Documentos
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