Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > The Impact of a Xanthohumol-Enriched Hop Product on the Behavior of Xanthohumol and Isoxanthohumol in Pale and Dark Beers: A Pilot Scale Approach

Publicações

The Impact of a Xanthohumol-Enriched Hop Product on the Behavior of Xanthohumol and Isoxanthohumol in Pale and Dark Beers: A Pilot Scale Approach

Título
The Impact of a Xanthohumol-Enriched Hop Product on the Behavior of Xanthohumol and Isoxanthohumol in Pale and Dark Beers: A Pilot Scale Approach
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2008
Autores
Paulo J Magalhaes
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pavel Dostalek
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Jose M Cruz
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Aquiles A Barros
(Autor)
FCUP
Revista
Vol. 114
Páginas: 246-256
ISSN: 0046-9750
Editora: Wiley-Blackwell
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-004-3ZN
Abstract (EN): Based on the health-promoting properties of xanthohumol (XN), the production of an enriched beer in this substance would be of interest to the brewing industry, from the perspective of pointing out the benefits that beer could bring consumer health. For that purpose, in this work efforts were applied to produce a beer enriched in XN. Also investigated was the influence of a XN-enriched hop product on the content of XN and isoxanthohumol (IXN) in pale and dark beers. It was verified that XN was largely converted into IXN during wort boiling. However. the use of dark malts revealed a positive effect on the thermal isomerisation of XN. These results are indicative of the isomerisation-inhibiting effect of the stout production process, which resulted in high levels of XN in the beer. Further losses of XN were due to incomplete extraction from the hops into the wort, adsorption to insoluble malt proteins and adsorption to yeast cells during fermentation. It was possible to produce a dark beer enriched in XN (3.5 mg/L) by using coloured malt (caramel malt, roasted malt and roasted malt extract) and a special XN hop extract combined with late hop usage during wort boiling
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: pauloxenon@gmail.com
Nº de páginas: 11
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

The impact of xanthohumol on a brewing yeast's viability, vitality and metabolite formation (vol 117, pg 368, 2011) (2016)
Outras Publicações
Magalhaes, PJ; Carvalho, AB; Goncalves, LM; Pacheco, JG; Guido, LF; Branyik, T; Rodrigues, PG; Kuncova, G; Dostalek, P; Barros, AA
The Impact of Xanthohumol on a Brewing Yeast's Viability, Vitality and Metabolite Formation (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Paulo J Magalhaes; Aurora B Carvalho; Luis M Goncalves; Joao G Pacheco; Luis F Guido; Tomas Branyik; Pedro G Rodrigues; Gabriela Kuncova; Pavel Dostalek; Aquiles L A Barros
The Impact of Xanthohumol on a Brewing Yeast's Viability, Vitality and Metabolite Formation (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Magalhães, PJ; Carvalho, AB; Gonçalves, LM; Pacheco, JG; Luis F Guido; Brányik, T; Rodrigues, PG; Kuncová, G; Dostálek, P; Barros, AA
Measurement of catechin-7-O-glucoside from barley to malt (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carvalho, DO; Paulu, A; Dostalek, P; Luis F Guido
Electrochemical sensing of total sulphites in beer using non-modified screen-printed carbon electrodes (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ramos, RM; Brandao, PF; Goncalves, LM; Vyskocil, V; Rodrigues, JA

Ver todas (10)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-17 às 06:09:58 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico