Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Characterization of monomeric and oligomeric flavan-3-ols from barley and malt by liquid chromatography-ultraviolet detection-electrospray ionization mass spectrometry

Publicações

Characterization of monomeric and oligomeric flavan-3-ols from barley and malt by liquid chromatography-ultraviolet detection-electrospray ionization mass spectrometry

Título
Characterization of monomeric and oligomeric flavan-3-ols from barley and malt by liquid chromatography-ultraviolet detection-electrospray ionization mass spectrometry
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2008
Autores
Marketa Dvorakova
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Manuela M Moreira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pavel Dostalek
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Zuzana Skulilova
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Aquiles A Barros
(Autor)
FCUP
Revista
Vol. 1189
Páginas: 398-405
ISSN: 0021-9673
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-ZF7
Abstract (EN): The pattern of the monomeric and oligomeric flavan-3-ols for 10 barley varieties and the corresponding malts were identified and quantified using high-performance liquid chromatography-ultraviolet detection-electrospray ion trap mass spectrometry. The Folin-Ciocalteau and the vanillin spectrophotometric assays were used for the assessment of the total polyphenol and total flavan-3-ol content, respectively, and the antioxidant activity was determined as the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl radical scavenging activity and the ferricyanide reducing power. Catechin and prodelphinidin B3 were respectively the major monomeric and dimeric flavan-3-ols. Moreover, prodelphinidin B3 was shown to be the main contributor for the radical scavenging activity both for barley and malt.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: marketa.dvorakova@vscht.cz
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Antioxidant properties of free, soluble ester and insoluble-bound phenolic compounds in different barley varieties and corresponding malts (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Marketa Dvorakova; Luis F Guido; Pavel Dostalek; Zuzana Skulilova; Manuela M Moreira; Aquiles A Barros

Da mesma revista

Enantiomeric ratios: Why so many notations? (2018)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
M E Tiritan; Carla Fernandes; Maia, AS; Pinto, M; Cass, QB
Chromatographic supports for enantioselective liquid chromatography: Evolution and innovative trends (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Carla Fernandes; Lima, R; Pinto, MMM; Tiritan M.E.
Ultrathin phenyl-functionalized solid phase microextraction fiber coating developed by sol-gel deposition (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Azenha, M; Malheiro, C; Silva, AF
Turning cork by-products into smart and green materials for solid-phase extraction - gas chromatography tandem mass spectrometry analysis of fungicides in water (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Celeiro, M; Vazquez, L; Sergazina, M; Docampo, S; Dagnac, T; Vitor Vilar; Llompart, M
Synthesis of glycylglycine-imprinted silica microspheres through different water-in-oil emulsion techniques (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Mariana Ornelas; Dianne Loureiro; Maria Joao Araujo; Eduardo Marques; Cristina Dias Cabral; Manuel Azenha; Fernando Silva

Ver todas (137)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-17 às 04:38:47 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico