Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Discriminate analysis of roasted coffee varieties for trigonelline, nicotinic acid, and caffeine content

Publicações

Discriminate analysis of roasted coffee varieties for trigonelline, nicotinic acid, and caffeine content

Título
Discriminate analysis of roasted coffee varieties for trigonelline, nicotinic acid, and caffeine content
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2000
Autores
Oliveira, MBPP
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Alves, MR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ferreira, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 48
Páginas: 3420-3424
ISSN: 0021-8561
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-ZCA
Abstract (EN): Arabica and robusta roasted coffees from several geographical origins, in a total of 29 samples, were characterized for their contents in caffeine, trigonelline, and nicotinic acid by a recently developed HPLC/diode-array detector method. All samples were subjected to the same roasting procedure in order to eliminate the variations due to this process. Characterization was achieved by applying multivariate and nonparametric analysis to the chromatographic results. The two coffee varieties were clearly separated by their trigonelline and caffeine contents. Nicotinic acid could not be used as a variety discriminate factor. There was no association with the geographical origin of the samples.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Free and conjugated biogenic amines in green and roasted coffee beans (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Casal, S; Mendes, E; Alves, MR; Alves, RC; Beatriz, M; Oliveira, PP; Ferreira, MA

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

The Role of Anthocyanins in Alleviating Intestinal Diseases: A Mini Review (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Liu, Y; Iva Fernandes; Mateus, N; Oliveira, H; Han, FL
Saponins as Natural Emulsifiers for Nanoemulsions (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Schreiner, TB; Madalena M. Dias; Barreiro, MF; Pinho, SP
Interplay between Anthocyanins and Gut Microbiota (2014)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Iva Fernandes; Sonia Norberto; Nuno Mateus; Conceicao Calhau
Genesis of Azole Antifungal Resistance from Agriculture to Clinical Settings (2015)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Azevedo, MM; Faria Ramos, I; Costa Cruz, LC; pina-vaz, c; rodrigues, ag
Comment on Safety and Antioxidant Activity of a Pomegranate Ellagitannin-Enriched Polyphenol Dietary Supplement in Overweight Individuals with Increased Waist Size (2008)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Rosario Monteiro; Isabel Azevedo; Conceicao Calhau

Ver todas (300)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-15 às 20:17:57 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico