Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Formation of pyranoanthocyanins in red wines: a new and diverse class of anthocyanin derivatives

Publicações

Formation of pyranoanthocyanins in red wines: a new and diverse class of anthocyanin derivatives

Título
Formation of pyranoanthocyanins in red wines: a new and diverse class of anthocyanin derivatives
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2011
Autores
Revista
Vol. 401
Páginas: 1463-1473
ISSN: 1618-2642
Editora: Springer Nature
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-NDK
Abstract (EN): Pyranoanthocyanins constitute one of the most important classes of anthocyanin-derived pigments occurring naturally in red wine. Nonetheless, correct assignment of their structures and pathways of formation in red wine has been relatively recent-less than two decades. Study of these newly discovered pigments is progressively unfolding the chemical pathways that drive the evolution of red wine colour during ageing. The objective of this paper is to review current knowledge regarding the pathway of formation in red wine of a great variety of pyranoanthocyanin structures, namely carboxypyranoanthocyanins, methylpyranoanthocyanins, pyranoanthocyanin-flavanols, pyranoanthocyanin-phenols, portisins, oxovitisins, and pyranoanthocyanin dimers. The chromatic features of some of the compounds, for example their colour expression and acid-base equilibria in aqueous media, are also discussed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: vfreitas@fc.up.pt
Nº de páginas: 11
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

European patent application No 22712034.2; US patent application No 18/264,509 - PROCESS FOR EXTRACTION AND HEMI-SYNTHESIS OF PYRANOANTHOCYANINS AND SKINCARE COSMETIC FORMULATIONS CONTAINING THEM (2021)
Patente
Iva Fernandes; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Hélder Oliveira; Ana Rita Pereira; Joana Oliveira; Paula Araújo; Patrícia Correira
Glucose uptake in human blood-brain barrier: hormonal anda diet modulation (2013)
Poster em Conferência Nacional
Meireles, Manuela; Faria, Ana; Pestana, Diogo; Monteiro, Rosário; Buelga, Celestino; Manzano, Susana; Dueñas, Montserrat; Freitas, Victor; Mateus, Nuno; Calhau, Conceição
Bioavailability, antioxidant and antiproliferative properties of anthocyanin methylated metabolites (2013)
Poster em Conferência Internacional
Fernandes, Iva; Faria, Ana; Meireles, Manuela; Marques, Filipe; Calhau, Conceição; Freitas, Victor; Mateus, Nuno
Wine Flavonoids in Health and Disease Prevention (2017)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Iva Fernandes; Pérez Gregorio, R; Susana Soares; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Santos Buelga, C; Feliciano, AS
Use of Polyphenols as Modulators of Food Allergies. From Chemistry to Biological Implications (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Bessa, C; Francisco, T; Dias, R; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Perez Gregorio, R

Ver todas (273)

Da mesma revista

Gold nanoparticles for the development of clinical diagnosis methods (2008)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Pedro Baptista; Eulalia Pereira; Peter Eaton; Goncalo Doria; Adelaide Miranda; Ines Gomes; Pedro Quaresma; Ricardo Franco
European analytical column number 50 (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Razic, S; Marcela A Segundo; Turner, D; Miro, M; Baeumner, AJ
European analytical column number 49 (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ra¸i¿, S; Marcela A Segundo; Vogel, M
European analytical column number 48 (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Razic, S; Marcela A Segundo
European analytical column number 47 (2019)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Razic, S; Marcela A Segundo; Gauglitz, G

Ver todas (70)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-08 às 19:07:24 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico