Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Protein/Polyphenol Interactions: Past and Present Contributions. Mechanisms of Astringency Perception

Publicações

Protein/Polyphenol Interactions: Past and Present Contributions. Mechanisms of Astringency Perception

Título
Protein/Polyphenol Interactions: Past and Present Contributions. Mechanisms of Astringency Perception
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
Revista
Vol. 16
Páginas: 724-746
ISSN: 1385-2728
Classificação Científica
FOS: Ciências exactas e naturais > Química
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-CC7
Abstract (EN): The interactions between polyphenols and proteins have been long described from both nutritional and pharmaceutical perspectives, being relevant for some sensorial and biological properties. Several variables known to drive these interactions have been extensively assayed and are still being presently studied by some research groups. The different physical-chemical features influencing protein-polyphenol interactions make it difficult to clearly establish the mechanisms involved. In a food context, those interactions will be decisive in modulating some organoleptic properties such as astringency of foodstuffs and beverages. This matter has been of a growing interest for the Food Industry. The present review aims to provide the most relevant data gathered so far on the interactions between proteins and polyphenols, essentially from a food context.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: vfreitas@fc.up.pt
Nº de páginas: 23
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

European patent application No 22712034.2; US patent application No 18/264,509 - PROCESS FOR EXTRACTION AND HEMI-SYNTHESIS OF PYRANOANTHOCYANINS AND SKINCARE COSMETIC FORMULATIONS CONTAINING THEM (2021)
Patente
Iva Fernandes; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Hélder Oliveira; Ana Rita Pereira; Joana Oliveira; Paula Araújo; Patrícia Correira
Glucose uptake in human blood-brain barrier: hormonal anda diet modulation (2013)
Poster em Conferência Nacional
Meireles, Manuela; Faria, Ana; Pestana, Diogo; Monteiro, Rosário; Buelga, Celestino; Manzano, Susana; Dueñas, Montserrat; Freitas, Victor; Mateus, Nuno; Calhau, Conceição
Bioavailability, antioxidant and antiproliferative properties of anthocyanin methylated metabolites (2013)
Poster em Conferência Internacional
Fernandes, Iva; Faria, Ana; Meireles, Manuela; Marques, Filipe; Calhau, Conceição; Freitas, Victor; Mateus, Nuno
Wine Flavonoids in Health and Disease Prevention (2017)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Iva Fernandes; Pérez Gregorio, R; Susana Soares; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Santos Buelga, C; Feliciano, AS
Use of Polyphenols as Modulators of Food Allergies. From Chemistry to Biological Implications (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Bessa, C; Francisco, T; Dias, R; Nuno Mateus; Victor de Freitas; Perez Gregorio, R

Ver todas (273)

Da mesma revista

Heterocyclic Antioxidants in Nature: Coumarins (2017)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Matos, MJ; Vazquez Rodriguez, S; Fonseca, A; Uriarte, E; Santana, L; Fernanda Borges
Synthesis of Prenylated Xanthones: An Overview (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
pinto, mmm; castanheiro, rap
Routes to Xanthones: An Update on the Synthetic Approaches (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carlos Miguel G Goncalves Azevedo; Carlos Manuel M Magalhaes Afonso; Madalena Maria M Magalhaes Pinto
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-29 às 21:00:11 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias