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Flavanol-anthocyanin pigments in corn: NMR characterisation and presence in different purple corn varieties

Título
Flavanol-anthocyanin pigments in corn: NMR characterisation and presence in different purple corn varieties
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2008
Autores
Susana Gonzalez Manzano
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Jose J Perez Alonso
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Yolanda Salinas Moreno
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Artur M S Silva
(Autor)
Outra
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Victor de Freitas
(Autor)
FCUP
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Celestino Santos Buelga
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 21
Páginas: 521-526
ISSN: 0889-1575
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-V7C
Abstract (EN): A flavanol-anthocyanin condensed pigment was isolated from a commercial anthocyanin-rich purple corn powder and its structure elucidated by mass spectrometry and H-1 and C-13 NMR using 1D and 2D techniques (COSY, HSQC, HMBC). The compound was unequivocally identified as the dimer catechin-(4 alpha -> 8)-cyanidin-3,5-O-diglucoside. In addition, six non-processed samples belonging to different corn varieties were analysed for their anthocyanin profiles, with the aim of checking if similar condensed pigments were present in native corn. The presence of condensed pigments was found in three corn varieties, whose identity was established from their UV and mass spectra and MS2 fragmentation patterns. The percentage of condensed pigments ranged between 0.3% and 3.2% of total anthocyanins. The whole of the observations made confirm that flavanol-anthocyanin condensed pigments can occur naturally in corn.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: csb@usal.es
Nº de páginas: 6
Documentos
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