Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Growth performance and body composition of white seabream (Diplodus sargus) juveniles fed diets with different protein and lipid levels

Publicações

Growth performance and body composition of white seabream (Diplodus sargus) juveniles fed diets with different protein and lipid levels

Título
Growth performance and body composition of white seabream (Diplodus sargus) juveniles fed diets with different protein and lipid levels
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2006
Autores
Ozorio, ROA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Valente, LMP
(Autor)
ICBAS
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Pousao Ferreira, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: Aquaculture ResearchImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 37
Páginas: 255-263
ISSN: 1355-557X
Editora: Wiley-Blackwell
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Agricultura, silvicultura e pescas
Outras Informações
ID Authenticus: P-004-NBC
Abstract (EN): An 83-day feeding trial was carried out to determine the effect of different dietary protein and lipid levels on the growth performances and carcass composition of white seabream. Juveniles (10.7 +/- 0.2 g) were fed to satiation on four diets, varying in protein (15% and 28%) and lipid (12% and 16%) levels. The best growth performance was observed in fish fed on diets with higher protein level. Dietary lipids did not affect growth performance. Voluntary feed intake decreased with a increasing dietary protein level at both dietary lipid levels. Feed conversion ratio improved with the increase in dietary protein and lipid levels. Carcass composition remained unaltered by dietary protein levels (P > 0.05). Carcass protein content tended to decrease, while lipid content tended to increase in groups fed on 16% lipid, compared with the 12% lipid groups. Additionally, protein retention was higher in fish fed on low-protein and low-lipid levels, compared with the high-protein and high-lipid group (29% vs. 19%). Lipid retention increased significantly with dietary protein level (P < 0.001). Energy retention improved with dietary protein, but was not affected by dietary lipid levels. On the basis of our results, feeding white seabream on 15% dietary protein had a negative effect on growth and feed utilization. Dietary lipid did not induce a protein-sparing action in Diplodus sargus juveniles.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: rodrigo.ozorio@cimar.org
Nº de páginas: 9
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Protein requirement for maintenance and maximum growth of two-banded seabream (Diplodus vulgaris) juveniles (2009)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ozorio, ROA; Valente, LMP; Correia, S; Pousao Ferreira, P; Damasceno Oliveira, A; Escorcio, C; Oliva Teles, A

Da mesma revista

Water temperature does not affect protein sparing by dietary carbohydrate in Senegalese sole (Solea senegalensis) juveniles (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ines Guerreiro; Helena Peres; Carolina Castro; Amalia Perez Jimenez; Manuela Castro Cunha; Aires Oliva Teles
Short-term metabolic responses of gilthead seabream, Sparus aurata, fed diets with different protein and protein: Energy levels (2022)
Artigo em Revista Científica Internacional
Paulino, RR; Diogenes, AF; de Oliveira, KRB; Orlando, TM; Rosa, PV; Peres, H; Oliva Teles, A
Regulation of gene expression associated with LC-PUFA metabolism in juvenile tambaqui (Colossoma macropomum) fed different dietary oil sources (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ferraz, RB; Modesto, ALS; Cunha, I; Ozorio, R; O'Sullivan, FLA; Salaro, AL; Monroig, O; Filipe F C Castro

Ver todas (34)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-27 às 18:57:43 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico