Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Protein requirement for maintenance and maximum growth of two-banded seabream (Diplodus vulgaris) juveniles

Publicações

Protein requirement for maintenance and maximum growth of two-banded seabream (Diplodus vulgaris) juveniles

Título
Protein requirement for maintenance and maximum growth of two-banded seabream (Diplodus vulgaris) juveniles
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2009
Autores
Ozorio, ROA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Valente, LMP
(Autor)
ICBAS
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Correia, S
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pousao Ferreira, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Damasceno Oliveira, A
(Autor)
Outra
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Escorcio, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 15
Páginas: 85-93
ISSN: 1353-5773
Editora: Wiley-Blackwell
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Agricultura, silvicultura e pescas
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-NA6
Abstract (EN): The effects of various dietary protein levels on growth performance, whole body composition and nutrient utilization were studied in two-banded sea bream (Diplodus vulgaris), a candidate species for aquaculture. Fish (initial weight 6.1 g) were fed to satiety six iso-energetic diets, containing 5%, 12.5%, 25%, 35%, 45% or 55% of crude protein during 72 days. Fish fed 35% and 45% protein attained better growth and feed utilization than the other groups (P < 0.05). Daily growth index and feed conversion ratio were the poorest for fish fed 5% and 12.5% protein (P < 0.001), while the 25% and 55% protein groups had intermediate performance. Lipid retention increased significantly from 13.7% to 30.1% (P < 0.0001) and protein retention decreased from 35.5% to 21.3% (P < 0.01) with increasing protein levels from 12.5% to 45%. Muscle protein, lipid and energy concentrations were not significantly affected by dietary protein level. The estimated protein requirement for maintenance and maximum growth of two-banded seabream growing from 6 to 20 g were 7.5% and 35.7%, respectively. Protein requirements as calculated from body protein gain were 2.3 and 6.5 g of protein intake per kilogram body weight per day.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: rodrigo.ozorio@ciimar.up.pt
Nº de páginas: 9
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Role of branched-chain amino acids on growth, physiology and metabolism of different fish species: A review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ahmad, I; Ahmed, I; Fatma, S; Peres, H
Utilization of dietary starch by juvenile white sea bream Diplodus sargus at different feeding frequencies (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Enes, P; Garcia Meilan, I; Guerreiro, I; Couto, A; Pousao Ferreira, P; Gallardo, MA; Oliva Teles, A
Short-term supplementation of gilthead seabream (Sparus aurata) diets with Nannochloropsis gaditana modulates intestinal microbiota without affecting intestinal morphology and function (2019)
Artigo em Revista Científica Internacional
Jorge, SS; Enes, P; Claudia Alexandra dos Reis Serra; Castro, C; Iglesias, P; Oliva Teles, A; Ana Couto
Saponins and phytosterols in diets for European sea bass (Dicentrarchus labrax) juveniles: effects on growth, intestinal morphology and physiology (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Couto, A; Kortner, TM; Penn, M; Ostby, G; Bakke, AM; Krogdahl, A; Oliva Teles, A
Prebiotics effect on growth performance, hepatic intermediary metabolism, gut microbiota and digestive enzymes of white sea bream (Diplodus sargus) (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Guerreiro, I; Claudia Alexandra dos Reis Serra; Pousao Ferreira, P; Oliva Teles, A; Enes, P

Ver todas (29)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-23 às 09:27:30 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias