Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > The Effect of Probiotics and Prebiotics on Feed Intake in Cultured Fish

Publicações

The Effect of Probiotics and Prebiotics on Feed Intake in Cultured Fish

Título
The Effect of Probiotics and Prebiotics on Feed Intake in Cultured Fish
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2024
Autores
Guerreiro, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Enes, P
(Autor)
FCUP
Revista
Vol. 17
ISSN: 1753-5123
Editora: Wiley-Blackwell
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-017-8WB
Abstract (EN): With aquaculture intensification, improving feed intake in order to increase fish growth as well as to reduce production costs and environmental impacts assume a high importance. In this sense, probiotics and prebiotics' capacity to positively modulate animals' appetite is of high interest and has been the focus of several studies in mammals, while in fish these studies are scarce, and available information is dispersed. Probiotics and prebiotics' role in appetite regulation mechanisms can be mediated by short-chain fatty acids produced by gut microbiota, or by several other microbial-derived metabolites, proteins, and lipopolysaccharides. The possible way these molecules may affect fish appetite is the focus of this review, which also highlights novel research directions for better elucidation of the impact of probiotics and prebiotics in the regulation of fish appetite, contributing to the definition of better feeding strategies, that optimize feed utilization efficiency and fish growth, leading to a more sustainable aquaculture production.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 24
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Prebiotics as functional ingredients: focus on Mediterranean fish aquaculture (2018)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Guerreiro, I; Oliva Teles, A; Enes, P
Short communication: gut microbiota of European sea bass (Dicentrarchus labrax) is modulated by short-chain fructooligosaccharides and xylooligosaccharides (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Guerreiro, I; Claudia Alexandra dos Reis Serra; Oliva Teles, A; Enes, P
Selection of carbohydrate-active probiotics from the gut of carnivorous fish fed plant-based diets (2019)
Artigo em Revista Científica Internacional
Claudia Alexandra dos Reis Serra; Almeida, EM; Guerreiro, I; Santos, R; Merrifield, DL; Fernando Tavares; Oliva Teles, A; Enes, P
Prebiotics effect on immune and hepatic oxidative status and gut morphology of white sea bream (Diplodus sargus) (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Guerreiro, I; Ana Couto; Machado, M; Castro, C; Pousao Ferreira, P; Oliva Teles, A; Enes, P
Prebiotics effect on growth performance, hepatic intermediary metabolism, gut microbiota and digestive enzymes of white sea bream (Diplodus sargus) (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Guerreiro, I; Claudia Alexandra dos Reis Serra; Pousao Ferreira, P; Oliva Teles, A; Enes, P

Ver todas (15)

Da mesma revista

What determines growth potential and juvenile quality of farmed fish species? (2013)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Luisa M P Valente; Katerina A Moutou; Luis E C Conceicao; Sofia Engrola; Jorge M O Fernandes; Ian A Johnston
Prebiotics as functional ingredients: focus on Mediterranean fish aquaculture (2018)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Guerreiro, I; Oliva Teles, A; Enes, P
Essential amino acid requirements of fish and crustaceans, a meta-analysis (2023)
Artigo em Revista Científica Internacional
Xing, SJ; Liang, XF; Zhang, XR; Oliva Teles, A; Peres, H; Li, M; Wang, H; Mai, KS; Kaushik, SJ; Xue, M
Dietary protein requirements of fish - a meta-analysis (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Oliva Teles, A; Ana Couto; Enes, P; Peres, H
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-06 às 14:33:50 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias