Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Evaluation of the trade-off between variety, processing, and low-GI claim in ready-to-eat rice

Publicações

Evaluation of the trade-off between variety, processing, and low-GI claim in ready-to-eat rice

Título
Evaluation of the trade-off between variety, processing, and low-GI claim in ready-to-eat rice
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2024
Autores
Cabral, D
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fonseca, SC
(Autor)
FCUP
Rocha, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Moura, AP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Oliveira, JC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cunha, LM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
ISSN: 1082-0132
Editora: SAGE
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-013-XVP
Abstract (EN): An increasing number of consumers demand healthier, more convenient, and sustainable food products, including rice, a staple worldwide. Food manufacturers have responded to this trend by considering food's intrinsic and extrinsic aspects. This study evaluated the importance of variety, processing, and claims on willingness to try ready-to-eat rice (RTE-rice). It also analyses the influence of consumer attitudes on the importance of attributes and willingness to try. The results showed that processing significantly influenced willingness to try RTE-rice, revealing consumers' greater preference for whole grain than milled rice with added bran. Claims had the least relevant importance. However, low glycaemic index had a positive impact, indicating its potential to influence consumer purchasing attitudes and promote healthier rice consumption. Additionally, three groups were created based on attitudinal factors. Naturalness-oriented and convenience-oriented groups were more likely to try RTE-rice. However, the reasons that motivate them may be different; this latter could be the ease of the service offered, while for the group focused on naturalness, they may have perceived through the ingredients and claimed that the product, despite being convenient, can bring benefits, thus perceiving them as natural.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 12
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Some aspects of vegetable pickling processes (1997)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Nabais, RM; F. Xavier Malcata
Review: Steam distilled spirits from fermented grape pomace (2000)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Silva, ML; Macedo, AC; F. Xavier Malcata
Volatile and Glycosidically Bound Composition of Loureiro and Alvarinho Wines (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Oliveira, JM; oliveira, p; Baumes, RL; Maia, MO
Screening of portisins (vinylpyranoanthocyanin pigments) in port wine by LC/DAD-MS (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Mateus, N; Oliveira, J; Gonzalez Paramas, AM; Santos Buelga, C; de Freitas, V

Ver todas (24)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-03 às 13:54:14 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico