Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Maintaining optimal atmosphere conditions for fruits and vegetables throughout the postharvest handling chain

Publicações

Maintaining optimal atmosphere conditions for fruits and vegetables throughout the postharvest handling chain

Título
Maintaining optimal atmosphere conditions for fruits and vegetables throughout the postharvest handling chain
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2003
Autores
Brecht, JK
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Chau, KV
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Fonseca, SC
(Autor)
Outra
Oliveira, FAR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Silva, FM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Nunes, MCN
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Bender, RJ
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 27
Páginas: 87-101
ISSN: 0925-5214
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-KC7
Abstract (EN): Optimal controlled and modified atmospheres (CA and MA) for fresh produce vary according to the specie, its maturity or ripeness stage, the temperature, and the duration of exposure. However, individual lots of produce are typically handled for different times and at different temperatures during storage, transportation, and retail display. In this paper, we review some of our previous work showing the potential for using different atmospheres for mangoes (Mangifera indica L.) and strawberries (Fragaria x ananassa Duchesne) depending on the anticipated storage length and temperature. Since it would be desirable, especially for produce transported over extended distances, as in marine transport, to maintain optimal atmosphere conditions throughout the postharvest handling chain, we also describe our procedure for designing a combination CA/MAP system that involves first designing the MAP for a particular commodity that will produce an optimal atmosphere for retail display conditions, then selecting a CA that will interact with the MAP to produce the optimal atmosphere within the packages during transportation at a lower temperature. An example of the design procedure is given from our work with fresh-cut kale (Brassica oleracea var. acephala DC.). Another example of this proposed MAP/CA system deals with its application to mixed load transportation of strawberries and snap beans (Phaseolus vulgaris L.).
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 15
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Transcriptional and biochemical regulation of internal browning disorder in 'Rocha' pear as affected by O-2 and CO2 concentrations (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Deuchande, T; Carvalho, SMP; Gine Bordonaba, J; Vasconcelos, MW; Larrigaudiere, C
Postharvest water relations in cut rose cultivars with contrasting sensitivity to high relative air humidity during growth (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Dimitrios Fanourakis; Susana M P Carvalho; Domingos P F Almeida; Olaf van Kooten; Wouter G van Doorn; Ep Heuvelink
Postharvest quality changes in fresh-cut watercress stored under conventional and inert gas-enriched modified atmosphere packaging (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pinela, J; Barreira, JCM; Barros, L; Antonio, AL; Carvalho, AM; Oliveira, MBPP; Ferreira, ICFR
Influence of low oxygen and high carbon dioxide on shredded Galega kale quality for development of modified atmosphere packages (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Fonseca, SC; Oliveira, FAR; Brecht, JK; Chau, KV

Ver todas (9)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-27 às 15:27:01 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico