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Publicações

New C-deoxyhexosyl flavones and antioxidant properties of Passiflora edulis leaf extract

Título
New C-deoxyhexosyl flavones and antioxidant properties of Passiflora edulis leaf extract
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2007
Autores
Federico Ferreres
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Carla Sousa
(Autor)
REIT
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Rosa M Seabra
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Angel Gil Izquierdo
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 55 5
Páginas: 10187-10193
ISSN: 0021-8561
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
CORDIS: Ciências da Saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-004-5SE
Resumo (PT): The flavonoids present in passion fruit (Passiflora edulis) leaves were identified by a high-performance liquid chromatography–diode array detection–tandem mass spectrometry (HPLC–DAD–MS/MS) method. Sixteen apigenin or luteolin derivatives were characterized, which included four mono-C-glycosyl, eight O-glycosyl-C-glycosyl, and four O-glycosyl derivatives. With the exceptions of C-hexosyl luteolin and C-hexosyl apigenin, all the compounds exhibited a deoxyhexose moiety. Moreover, the uncommon C-deoxyhexosyl derivatives of luteolin and apigenin have been identified for first time in P. edulis by HPLC–DAD–MS/MS. The antioxidative capacity of passion fruit leaves was checked against DPPH radical and several reactive oxygen species (superoxide radical, hydroxyl radical, and hypochlorous acid), revealing it to be concentration-dependent, although a pro-oxidant effect was noticed for hydroxyl radical. <br> <br> <a target="_blank" href="http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf072119y"> Texto integral</a> <br> <br>
Abstract (EN): The flavonoids present in passion fruit (Passiflora edulis) leaves were identified by a high-performance liquid chromatography-diode array detection-tandem mass spectrometry (HPLC-DAD-MS/MS) method. Sixteen apigenin or luteolin derivatives were characterized, which included four mono-C-glycosyl, eight O-glycosyl-C-glycosyl, and four O-glycosyl derivatives. With the exceptions of C-hexosyl luteolin and C-hexosyl apigenin, all the compounds exhibited a deoxyhexose moiety. Moreover, the uncommon C-deoxyhexosyl derivatives of luteolin and apigenin have been identified for first time in P. edulis by HPLC-DAD-MS/MS. The antioxidative capacity of passion fruit leaves was checked against DPPH radical and several reactive oxygen species (superoxide radical, hydroxyl radical, and hypochlorous acid), revealing it to be concentration-dependent, although a pro-oxidant effect was. noticed for hydroxyl radical.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
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