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Publicações

Method development and validation for isoflavones quantification in coffee

Título
Method development and validation for isoflavones quantification in coffee
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
R. C. Alves
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
I.M.C. Almeida
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
M.B.P.P. Oliveira
(Autor)
FFUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Título: Food ChemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 122 3
Páginas: 914-919
ISSN: 0308-8146
Editora: Elsevier
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências médicas e da saúde > Outras ciências médicas
CORDIS: Ciências da Saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-2CV
Resumo (PT): This paper reports the development and validation of an analytical method to quantify three isoflavones (daidzein, genistein and formononetin) in coffee beans and coffee brews, by HPLC with diode-array detection. The aglycones were released by methanolic acid hydrolysis in the presence of the antioxidant BHT and the internal standard 2′-methoxyflavone. The method showed high correlation coefficients (r > 0.999) for standards subjected to the entire procedure. For samples, good intra- and inter-day precisions (<8%), and accuracies (recoveries of 95 ± 1% for ground coffee and 92 ± 2% for coffee brew) were achieved. Detection and quantification limits ranged from 5 to 8 ng/mL and from 14 and 25 ng/mL, respectively. The proposed method proved to be sensitive, precise and accurate. <br> <br> Keywords: Isoflavones; Daidzein; Genistein; Formononetin; coffee; Hydrolysis; HPLC; Diode-array <br> <a target="_blank" href="http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T6R-4YMPXCY-4&_user=2460038&_coverDate=10%2F01%2F2010&_rdoc=68&_fmt=high&_orig=browse&_origin=browse&_zone=rslt_list_item&_srch=doc-info(%23toc%235037%232010%23998779996%231955707%23FLA%23display%23Volume)&_cdi=5037&_sort=d&_docanchor=&_ct=72&_acct=C000057398&_version=1&_urlVersion=0&_userid=2460038&md5=2788a1e3815617d47a035dae3f9c2dc3&searchtype=a"> Texto integral</a> <br> <br>
Abstract (EN): This paper reports the development and validation of an analytical method to quantify three isoflavones (daidzein, genistein and formononetin) in coffee beans and coffee brews, by HPLC with diode-array detection. The aglycones were released by methanolic acid hydrolysis in the presence of the antioxidant BHT and the internal standard 2′-methoxyflavone. The method showed high correlation coefficients (r > 0.999) for standards subjected to the entire procedure. For samples, good intra- and inter-day precisions (<8%), and accuracies (recoveries of 95 ± 1% for ground coffee and 92 ± 2% for coffee brew) were achieved. Detection and quantification limits ranged from 5 to 8 ng/mL and from 14 and 25 ng/mL, respectively. The proposed method proved to be sensitive, precise and accurate. <br> <br> Keywords: Isoflavones; Daidzein; Genistein; Formononetin; coffee; Hydrolysis; HPLC; Diode-array <br> <a target="_blank" href="http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T6R-4YMPXCY-4&_user=2460038&_coverDate=10%2F01%2F2010&_rdoc=68&_fmt=high&_orig=browse&_origin=browse&_zone=rslt_list_item&_srch=doc-info(%23toc%235037%232010%23998779996%231955707%23FLA%23display%23Volume)&_cdi=5037&_sort=d&_docanchor=&_ct=72&_acct=C000057398&_version=1&_urlVersion=0&_userid=2460038&md5=2788a1e3815617d47a035dae3f9c2dc3&searchtype=a"> Full text</a> <br> <br>
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
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