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HPLC determination of amino acids in musts and port wine using OPA/FMOC derivatives

Título
HPLC determination of amino acids in musts and port wine using OPA/FMOC derivatives
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2000
Autores
P. Herbert
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
P. Barros
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Nuno Ratola
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 65 7
Páginas: 1130-1133
ISSN: 0022-1147
Editora: Wiley-Blackwell
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-YWE
Abstract (EN): Musts and port wines pose specific problems for amino acid analysis because of high sugar content. An HPLC technique was applied to the simultaneous quantification of primary and secondary amino acids in these matrices as their OPA-FMOC derivatives. This method enabled the fully automated analysis of 21 amino acids in 20 minutes. The average detection limit was 1.3 mmole/L, precision was 5%-12% for wine samples and accuracy by the standard addition method was 108.3 % (recovery value). Ten port wine and 43 must samples were analyzed for free amino acid contents. Proline represented 73% of the total for wine samples.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 4
Documentos
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