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Publicações

Optimization of a refrigeration system for draught beer

Título
Optimization of a refrigeration system for draught beer
Tipo
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ano
2012
Autores
Joao Faria
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Clito F Afonso
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Joaquim Gabriel
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Armando Araujo
(Autor)
FEUP
Jorge Pires
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cristina Silva
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Armando Oliveira
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ata de Conferência Internacional
ICEM15 - 15th International Conference on Experimental Mechanics
Porto, 22-27 July 2012
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Engenharia mecânica
Outras Informações
ID Authenticus: P-005-K3W
Abstract (EN): This work aims to improve the performance of refrigeration systems to cool pressurised beverages that exist in several restaurants and bars, based on the classic vapour compression cycle. The evaporator is inserted in a tank containing iced water, where the drink from the barrel passes through a coiled heat exchanger and is cooled. The beverage, once cooled, follows upstream of a column to the tap, in order to be consumed. After reviewing several systems, it has been realized that system performance could be improved, which is the main motivation for this work. As a first stage, the refrigeration circuit of a draught beer cooling unit was monitored at various key points, using pressure, temperature and flow transducers. Additionally, the beverage circuit was also monitored with similar transducers, from the output of the barrel until the tap. Ambient temperature and energy consumed by the main components (compressor and fans) was also assessed. All data were collected through a data acquisition board to a computer, for subsequent analysis using a LabVIEW application. This paper presents preliminary results obtained within the exploratory measurements and the corresponding analysis.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: jgabriel@fe.up.pt
Nº de páginas: 8
Documentos
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