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Publicações

FISH in Food Samples

Título
FISH in Food Samples
Tipo
Capítulo ou Parte de Livro
Ano
2021
Autores
Rocha, R
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Almeida, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Azevedo, NF
(Autor)
FEUP
Indexação
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-00T-M8B
Abstract (EN): Foodborne diseases are a major global public health concern. The gold standard detection techniques, namely culture plating techniques, are nowadays considered inadequate for the modern food industry mainly due to the time requirements of this sector. As such, the adoption of faster detection methods to be routinely used in screening the protocols of foodborne pathogens is required. Fluorescence in situ Hybridization (FISH) methods have been described as a valid alternative to standard plating techniques and are compatible with the requirements of the food industry. Here, we give an overview of the methodological aspects to consider regarding sample preparation and sample analysis for pathogen detection in food matrices by FISH methodologies. © 2020, Springer Science+Business Media, LLC, part of Springer Nature.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
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