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Publicações

Intermediate meals and the place of consumption-Which relationship?

Título
Intermediate meals and the place of consumption-Which relationship?
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2023
Autores
Lima, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Eulalio, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
Revista
Vol. 32
ISSN: 1878-450X
Editora: Elsevier
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Classificação Científica
CORDIS: Ciências da Saúde
FOS: Ciências médicas e da saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-00Y-7T6
Abstract (EN): Introduction: The distribution of energy and nutrients in 4-6 daily meals may have beneficial health effects. The place where people have their meals is frequently identified as a determinant of food consumption. Objectives: To evaluate the influence of the place where university employees, have their meals on the adequacy of intermediate meals.Methods: Data collection was carried out in face-to-face interviews, by a nutritionist that inquired individuals following a 24h recall. Only regular intake days were considered. 399 individuals were surveyed, and data collection was carried out in a Portuguese Public University in the north of Portugal. All ethical procedures were considered and an ethical committee approved the research. Statistical analysis was conducted using SPSS software.Results: It was observed a relationship between the place where first mid-afternoon meal (p = 0.004) and second mid-afternoon meal (p = 0.006) were eaten and the adequacy of its energy value. Either consumption at home or food brought from home contribute to a better adequacy of the energy value of meal evaluated.Conclusion: The place where intermediate meals were eaten seems to influence their adequacy. Reason why it is important to carry out awareness actions related to the topic at workplace, to promote the health and well-being of employees.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
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