Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Complexation of WPI and microwave-assisted extracted agars with different physicochemical properties

Publicações

Complexation of WPI and microwave-assisted extracted agars with different physicochemical properties

Título
Complexation of WPI and microwave-assisted extracted agars with different physicochemical properties
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
Hileia K. S. Souza
(Autor)
FEUP
A. M.M. Sousa
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Javier Gómez Pérez
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Maria Pilar Gonçalves
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 89 4
Páginas: 1073-1080
ISSN: 0144-8617
Editora: Elsevier
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Outras ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-7S4
Abstract (EN): The complex formation between whey protein isolate (WPI) and agar has been investigated and their interactions were monitored as a function of the physicochemical properties of agar, the pH and the ionic strength of the medium. Agars from Gracilaria vermiculophylla were extracted under different MAE conditions and characterized according to their physicochemical properties. By using microwave irradiation a wide variety of agars was obtained, as different MAE conditions results in polyelectrolytes with distinct properties. UV-vis (in optical dispersion (O.D.) model) spectroscopy and isothermal titration calorimetry (ITC) have been used to study the formation of insoluble (coacervate) complexes. MAE agars revealed excellent properties for complex formation with WPI. The binding of WPI to MAE agar samples has been shown to be the result of different contributions. O.D. and ITC results showed that the molecular mass and the sulfate content of different agars had a determinant effect on coacervate formation.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Marine polymeric microneedles for transdermal drug delivery (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Moniz, T; Lima, SAC; Salette Reis
Chitosan: An option for development of essential oil delivery systems for oral cavity care? (2009)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andre Sao Pedro; Elaine Cabral Albuquerque; Domingos Ferreira; Bruno Sarmento
7 Preparation and characterization of polysaccharides/PVA blend nanofibrous membranes by electrospinning method (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carla Santos; Carla J Silva; Zsofia Buettel; Rodrigo Guimaraes; Sara B Pereira; Paula Tamagnini; Andrea Zille
3D-printed chitosan-starch mesh filled with minocycline-alginate hydrogel for dual anti<i>-Staphylococcus</i><i> aureus</i> and osteogenic effects (2025)
Artigo em Revista Científica Internacional
Cardoso, S; Martin, V; Pereira, JC; David, AB; Araújo, R; Gonçalves, L; Landin, M; Gomes, P; Ferraz, MP; Ribeiro, IAC; Bettencourt, A
Water sorption and plasticization of an amorphous galacto-oligosaccharide mixture (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Duarte P M Torres; Margarida Bastos; Maria Pilar Goncalves; Jose A Teixeira; Ligia R Rodrigues

Ver todas (86)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-14 às 09:58:20 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico