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Publicações

Tackling Freshness in Supply Chain Planning of Perishable Products

Título
Tackling Freshness in Supply Chain Planning of Perishable Products
Tipo
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ano
2011
Autores
Pedro Amorim
(Autor)
FEUP
Hans-Otto Günther
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ata de Conferência Internacional
Páginas: 184-187
VII ALIO/EURO Workshop on Applied Combinatorial Optimization
Porto, Portugal, May 4-6
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Outras ciências da engenharia e tecnologias
CORDIS: Ciências Tecnológicas
Outras Informações
Resumo (PT): Integrated production and distribution planning has received a lot of attention throughout the years and its economic advantages over a decoupled approach is well documented. However, for highly perishable products this integrated approach has to include, further than the economic aspects, the intangible value of customers’ willingness to pay, which is related to product freshness. Hence, in this work we explore, through a multi-objective framework, the potential advantages of integrating these two intertwined planning problems at an operational level for this kind of products. We formulate integrated and decoupled models for the case where perishable goods have a fixed and a loose shelf-life in order to test our hypothesis. An illustrative example is used to interpret the models and the results show that the economic benefits derived from using an integrated approach are much dependent on the freshness level of products delivered that the planner is aiming at as well as on the type and degree of perishability the product is subject to.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
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