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Publicações

A Reinforcement Learning Framework to Discover Natural Flavor Molecules

Título
A Reinforcement Learning Framework to Discover Natural Flavor Molecules
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2023
Autores
Queiroz, LP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rebello, CM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Costa, EA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Santana, VV
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, BCL
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, AE
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ana M. Ribeiro
(Autor)
FEUP
Nogueira, IBR
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: FoodsImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 12
Página Final: 1147
Editora: MDPI
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-00Y-39J
Abstract (EN): Flavor is the focal point in the flavor industry, which follows social tendencies and behaviors. The research and development of new flavoring agents and molecules are essential in this field. However, the development of natural flavors plays a critical role in modern society. Considering this, the present work proposes a novel framework based on scientific machine learning to undertake an emerging problem in flavor engineering and industry. It proposes a combining system composed of generative and reinforcement learning models. Therefore, this work brings an innovative methodology to design new flavor molecules. The molecules were evaluated regarding synthetic accessibility, the number of atoms, and the likeness to a natural or pseudo-natural product. This work brings as contributions the implementation of a web scraper code to sample a flavors database and the integration of two scientific machine learning techniques in a complex system as a framework. The implementation of the complex system instead of the generative model by itself obtained 10% more molecules within the optimal results. The designed molecules obtained as an output of the reinforcement learning model's generation were assessed regarding their existence or not in the market and whether they are already used in the flavor industry or not. Thus, we corroborated the potentiality of the framework presented for the search of molecules to be used in the development of flavor-based products.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 20
Documentos
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