Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Effect of high hydrostatic pressure on the quality of four edible flowers: Viola x wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica

Publicações

Effect of high hydrostatic pressure on the quality of four edible flowers: Viola x wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica

Título
Effect of high hydrostatic pressure on the quality of four edible flowers: Viola x wittrockiana, Centaurea cyanus, Borago officinalis and Camellia japonica
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2017
Autores
Fernandes, L
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pereira, JA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Pereira, EL
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ramalhosa, E
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Saraiva, JA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 52
Páginas: 2455-2462
ISSN: 0950-5423
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-00N-3VY
Abstract (EN): The aim of the study was to evaluate the effect of high hydrostatic pressure (HHP) on the appearance, bioactivity and microbial content of four edible flowers along storage. Several treatments at 75-450 MPa and holding times (1, 5 and 10 min) were applied. Borage and camellia were unacceptable after all treatments, while centaurea showed good appearance at 100/5 MPa min(-1); however, the shelf life did not increase. Pansies treated at 75/5 and 75/10 MPa min(-1) also retained the appearance of fresh flowers. Furthermore, pansies submitted at 75/5 MPa min(-1) maintained good appearance over 20 days of storage at 4 degrees C, while the untreated remained satisfactory only until 6 days. Even though no significant differences on microbial load were observed between untreated and HHP-treated pansies in day 0, HHP induced the production of bioactive compounds, increasing the shelf life of pansies. So, the HHP treatment is a promising technology for Viola x wittrockiana.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Physicochemical, antioxidant and microbial properties of crystallized pansies (Viola x wittrockiana) during storage (2019)
Artigo em Revista Científica Internacional
Fernandes, L; Susana Casal; Pereira, JA; Pereira, EL; Saraiva, JA; Ramalhosa, E
Freezing of edible flowers: Effect on microbial and antioxidant quality during storage (2020)
Artigo em Revista Científica Internacional
Fernandes, L; Susana Casal; Pereira, JA; Pereira, EL; Saraiva, JA; Ramalhosa, E
Effect of alginate coating on the physico-chemical and microbial quality of pansies (Viola x wittrockiana) during storage (2018)
Artigo em Revista Científica Internacional
Fernandes, L; Susana Casal; Pereira, JA; Pereira, EL; Saraiva, JA; Ramalhosa, E

Da mesma revista

Edible mushrooms' enrichment in food and feed: A mini review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Kumar, H; Bhardwaj, K; Kuca, K; Sharifi Rad, J; Verma, R; Machado, M; Kumar, D; Cruz Martins, N
Water activity at 35ºC in 'sugar' + water and 'sugar' + sodium chloride + water systems (2001)
Artigo em Revista Científica Internacional
José F. Comesaña; Antonio Correa; Alberto M. Sereno
Use of analytical solutions of groups (ASOG) contribution method to predict water activity in solutions of sugars, polyols and urea (1994)
Artigo em Revista Científica Internacional
Antonio Correa; Jose F. Comesaña; Alberto M. Sereno
Unravelling the effect of phenolic compounds in the design of a yeast protein-based emulsions (2023)
Artigo em Revista Científica Internacional
Ribeiro, AC; Simoes, S; Perez Gregorio, R; Susana Soares; Figueira, D; Branco, DC; Tasso, A; Raymundo, A; Nuno Mateus; Victor de Freitas
The Kinetics of browning measured during the storage of onion and strawberry (1999)
Artigo em Revista Científica Internacional
Maria Manuel Sá; Alberto M. Sereno

Ver todas (35)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-10-02 às 05:26:43 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico