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Introducing insect- or plant-based dinner meals to families in Denmark: study protocol for a randomized intervention trial

Título
Introducing insect- or plant-based dinner meals to families in Denmark: study protocol for a randomized intervention trial
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2022
Autores
Maya, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cunha, LM
(Autor)
FCUP
Costa, AID
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Veldkamp, T
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Roos, N
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: TrialsImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 23
ISSN: 1745-6215
Editora: Springer Nature
Outras Informações
ID Authenticus: P-00X-N68
Abstract (EN): Background: Plant-and insect-based foods are promising alternative protein sources. Previous studies have shown that introducing plant-based foods to the diet can reduce meat intake, but no such intervention has explored the effects of insect-based foods.Methods: This study aims to integrate alternative proteins to main meals of 80 Danish families through a 6-week two-arm randomized intervention trial to investigate acceptance, consumption, and potential for meat replacement. The primary outcome is the replacement of dietary meat protein with plant-or insect-based protein from the intervention foods assessed through change in daily meat protein intake, proportion of meat protein to total protein intake, and counts of dinner meals with meat and intervention products.Conclusion: The results of this study will contribute to research in alternative proteins and explore the effects of long-term exposure of meat replacement.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 9
Documentos
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