Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Analysis and quantification of trans-resveratrol in wines from Alentejo region (Portugal)

Publicações

Analysis and quantification of trans-resveratrol in wines from Alentejo region (Portugal)

Título
Analysis and quantification of trans-resveratrol in wines from Alentejo region (Portugal)
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2004
Revista
Vol. 42 2
Páginas: 125-130
ISSN: 1330-9862
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Outras ciências agrárias
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-AYQ
Abstract (EN): A simple procedure for determination of trans-resveratrol in wines from Alentejo region delimited appellation (Portugal) is described and validated. A set of 47 red and 21 white wines was analysed by direct injection in high performance liquid chromatograph with UV detector. A detection limit of 0.06 mg/L was achieved. Global uncertainty associated with the results, according to EURACHEM/CITAC rules, ranged from 16.33 to 27.15 %. Trans-resveratrol was detected in all red wines and in 8 white wines. The amount was consistently higher in the red wines (up to 2.64 mg/L), when compared to the white wines (never exceeding 0.19 mg/L).
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: aalves@fe.up.pt
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Pesquisa e Quantificação de trans-Resveratrol em Vinhos de Qualidade da Região do Alentejo (2000)
Resumo de Comunicação em Conferência Internacional
Nuno Ratola; Fátima Ferreira; Joaquim L. Faria; Arminda Alves
Trans-Resveratrol em Vinhos de Qualidade da Região do Alentejo (2001)
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Nuno Ratola; Joaquim L. Faria; Arminda Alves
Pesquisa e quantificação de Trans - Resveratrol em vinhos de qualidade da Região do Alentejo (2000)
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Nuno Ratola; F. Ferreira; Joaquim Luís Faria; Maria Arminda Alves

Das mesmas áreas científicas

Exploratory evaluation of determinants of food label use: an application to packaged sliced bread (2010)
Poster em Conferência Internacional
A. Frias; L. M. Cunha; R.C. Lima; L. Aires; A. P. Moura
The Bioactivity of Pomegranate: Impact on Health and Disease (2011)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ana Faria; Conceicao Calhau
Targeted metabolites and biological activities of Cydonia oblonga Miller leaves (2012)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Andreia P Oliveira; Rossana M Costa; Ana S Magalhaes; Jose A Pereira; Marcia Carvalho; Patricia Valentao; Paula B Andrade; Branca M Silva

Ver todas (778)

Da mesma revista

Dose-dependent protective and inductive effects of xanthohumol on oxidative DNA damage in saccharomyces cerevisiae (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carvalho, DO; Oliveira, R; Johansson, B; Luis F Guido
Dose-Dependent Protective and Inductive Effects of Xanthohumol on Oxidative DNA Damage in Saccharomyces cerevisiae (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carvalho, DO; Oliveira, R; Johansson, B; Luis F Guido
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-20 às 06:29:08 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico