Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Microbiology and biochemistry of cheeses with Appelation d'Origine Protegee and manufactured in the Iberian Peninsula from ovine and caprine milks

Publicações

Microbiology and biochemistry of cheeses with Appelation d'Origine Protegee and manufactured in the Iberian Peninsula from ovine and caprine milks

Título
Microbiology and biochemistry of cheeses with Appelation d'Origine Protegee and manufactured in the Iberian Peninsula from ovine and caprine milks
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2000
Autores
Freitas, C
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 83
Páginas: 584-602
ISSN: 0022-0302
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-0PY
Abstract (EN): To support legal protection with objective technical data and to promote enforcement of high quality standards a few European countries have created Appelation d'Origine Protegees. This paper reviews and updates fundamental and applied aspects encompassing microbiological and biochemical characteristics of traditional cheeses with Appelation d'Origine Protegee manufactured in the Iberian Peninsula from ovine, caprine, or both milks. Ovine and caprine cheeses with Appelation d'Origine Protegee from Portugal and Spain can be divided into four distinct groups based on milk source and rennet type: 1) Azeitao, Castelo Branco, Evora, Nisa, Serpa, Serra da Estrela, and La Serena cheeses are manufactured with raw ovine milk and coagulated tia plant rennet; 2) Tenincho, Idiazabal, Manchego, Roncal, and Zamorano cheeses are manufactured with ram ovine milk and coagulated via animal rennet; 3) Cabra Transmontano and Majorero are manufactured with raw caprine milk and coagulated via animal rennet, and 4) Amarelo da Beira Baixa, Picante da Beira Baixa, and Rabacal are manufactured with mixtures of raw ovine and caprine milks and coagulated via animal rennet.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 19
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Invited review: Physiological properties of bioactive peptides obtained from whey proteins (2010)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Madureira, AR; Tavares, T; Gomes, AMP; Pintado, ME; F. Xavier Malcata
Volatile free fatty acids as ripening indicators for Serra da Estrela cheese (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Tavaria, FK; Ferreira, ACS; F. Xavier Malcata
Use of odd and branched-chain fatty acids in rumen contents and milk as a potential microbial marker (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Vlaeminck, B; Dufour, C; van Vuuren, AM; A. Cabrita; Dewhurst, RJ; Demeyer, D; Fievez, V
THE TECHNOLOGY, CHEMISTRY, AND MICROBIOLOGY OF SERRA CHEESE - A REVIEW (1993)
Artigo em Revista Científica Internacional
MACEDO, AC; F. Xavier Malcata; OLIVEIRA, JC
SURVIVAL OF LACTOBACILLUS-DELBRUECKII SSP BULGARICUS FOLLOWING SPRAY-DRYING (1995)
Artigo em Revista Científica Internacional
TEIXEIRA, PC; CASTRO, MH; F. Xavier Malcata; KIRBY, RM

Ver todas (42)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-22 às 23:35:02 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico