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Protective effect of sorbitol and monosodium glutamate during storage of freeze-dried lactic acid bacteria

Título
Protective effect of sorbitol and monosodium glutamate during storage of freeze-dried lactic acid bacteria
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2003
Autores
Carvalho, AS
(Autor)
Outra
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Silva, J
(Autor)
Outra
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Ho, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Teixeira, P
(Autor)
Outra
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F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Gibbs, P
(Autor)
Outra
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Revista
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Título: LAITImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 83
Páginas: 203-210
ISSN: 0023-7302
Editora: EDP SCIENCES S A
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-GXD
Abstract (EN): The effects of sorbitol and monosodium glutamate upon survival during storage of freeze-dried Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Enterococcus durans and Enterococcus faecalis were examined. There were no significant differences in survival during freeze-drying after addition of sorbitol or monosodium glutamate. However, these compounds were found to increase the stability of most strains during long-term storage. Various survival patterns were observed among the strains considered. However, for most of them, both compounds were proven effective in maintaining high degrees of viability over long periods of storage.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
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