Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Comparative studies on the gelling properties of cardosins extracted from Cynara cardunculus and chymosin on cow's skim milk

Publicações

Comparative studies on the gelling properties of cardosins extracted from Cynara cardunculus and chymosin on cow's skim milk

Título
Comparative studies on the gelling properties of cardosins extracted from Cynara cardunculus and chymosin on cow's skim milk
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2003
Autores
Silva, SV
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Allmere, T
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Andren, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 13
Páginas: 559-564
ISSN: 0958-6946
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-JXF
Abstract (EN): A comparative study was developed on the clotting activities and gelling properties of cardosins A and B, extracted from dried flowers of Cynara cardunculus, and chymosin on cow's skim milk, at various pH values. The determination of the total milk-clotting activity was performed following an international standard, whereas a rheometer was employed to measure the viscoelastic properties of the gels subsequently formed: the evolution of the complex modulus (G*) and the phase angle (delta) was monitored with time. The G* values of the milk gels were higher for cardosins than for chymosin at pH 6.6, but the reverse held at pH 6.4 and 6.2. The d values were identical for all three enzymes tested. Chymosin exhibited the highest specific milk clotting activity, followed by cardosin B. The clotting activity of chymosin seems to be more influenced than that of cardosins by the pH of milk.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Relevant factors for the preparation of freeze-dried lactic acid bacteria (2004)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Carvalho, AS; Silva, J; Ho, P; Teixeira, P; F. Xavier Malcata; Gibbs, P
Caseins as source of bioactive peptides (2005)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Silva, SV; F. Xavier Malcata
Survival of probiotic bacteria in a whey cheese vector submitted to environmental conditions prevailing in the gastrointestinal tract (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Madureira, AR; Pereira, CI; Truszkowska, K; Gomes, AM; Pintado, ME; F. Xavier Malcata
Survival of potentially probiotic enterococci in dairy matrices and in the human gastrointestinal tract (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Lígia L. Pimentel; Jaana Mättö; F. Xavier Malcata; Manuela E. Pintado; Maria Saarela
Role of dominant microflora of Picante cheese on proteolysis and lipolysis (1999)
Artigo em Revista Científica Internacional
Freitas, AC; Pintado, AE; Pintado, ME; F. Xavier Malcata

Ver todas (37)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-17 às 03:51:21 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias | Livro Amarelo Eletrónico