Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Impedimetric method for estimating the residual activity of freeze-dried Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus

Publicações

Impedimetric method for estimating the residual activity of freeze-dried Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus

Título
Impedimetric method for estimating the residual activity of freeze-dried Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2003
Autores
Carvalho, AS
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Silva, J
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ho, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Teixeira, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Gibbs, P
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 13
Páginas: 463-468
ISSN: 0958-6946
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-000-JXD
Abstract (EN): The residual activity of Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus cultures was analysed using pH and various impedimetric methods (impedance detection time (IDT), conductance and capacitance) to quantify the loss in activity following freeze-drying. The large variation recorded in IDT values for similar levels of activity suggests that IDT is not an adequate parameter for estimating the culture's fermentative activity. Comparison of the impedance signals generated revealed that capacitance yields values that are more reproducible than those of conductance, and also gives a better correlation with pH. Statistical analysis (p < 0.05) indicated that there are no significant differences between the capacitance and the pH method when attempting to estimate residual activity.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Relevant factors for the preparation of freeze-dried lactic acid bacteria (2004)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Carvalho, AS; Silva, J; Ho, P; Teixeira, P; F. Xavier Malcata; Gibbs, P
Survival of freeze-dried Lactobacillus plantarum and Lactobacillus rhamnosus during storage in the presence of protectants (2002)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carvalho, AS; Silva, J; Ho, P; Teixeira, P; F. Xavier Malcata; Gibbs, P
Relationship between solubility of freeze-dried skim milk and death of freeze-dried Lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus during storage (2007)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carvalho, AS; Silva, J; Ho, P; Teixeira, P; F. Xavier Malcata; Gibbs, P
Protective effect of sorbitol and monosodium glutamate during storage of freeze-dried lactic acid bacteria (2003)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carvalho, AS; Silva, J; Ho, P; Teixeira, P; F. Xavier Malcata; Gibbs, P
Effects of various sugars added to growth and drying media upon thermotolerance and survival throughout storage of freeze-dried lactobacillus delbrueckii ssp bulgaricus (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carvalho, AS; Silva, J; Ho, P; Teixeira, P; F. Xavier Malcata; Gibbs, P

Ver todas (7)

Da mesma revista

Relevant factors for the preparation of freeze-dried lactic acid bacteria (2004)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Carvalho, AS; Silva, J; Ho, P; Teixeira, P; F. Xavier Malcata; Gibbs, P
Caseins as source of bioactive peptides (2005)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Silva, SV; F. Xavier Malcata
Survival of probiotic bacteria in a whey cheese vector submitted to environmental conditions prevailing in the gastrointestinal tract (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Madureira, AR; Pereira, CI; Truszkowska, K; Gomes, AM; Pintado, ME; F. Xavier Malcata
Survival of potentially probiotic enterococci in dairy matrices and in the human gastrointestinal tract (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Lígia L. Pimentel; Jaana Mättö; F. Xavier Malcata; Manuela E. Pintado; Maria Saarela
Role of dominant microflora of Picante cheese on proteolysis and lipolysis (1999)
Artigo em Revista Científica Internacional
Freitas, AC; Pintado, AE; Pintado, ME; F. Xavier Malcata

Ver todas (36)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2024 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z  I Livro de Visitas
Página gerada em: 2024-09-27 às 07:53:41 | Política de Utilização Aceitável | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias