Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > The effect of dimerization on the heat ability of soluble enzymes

Publicações

The effect of dimerization on the heat ability of soluble enzymes

Título
The effect of dimerization on the heat ability of soluble enzymes
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1996
Autores
Barros, RM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 16
Páginas: 45-49
ISSN: 0178-515X
Editora: Springer
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-D8Q
Abstract (EN): The balance equation describing the deactivation of an enzyme in soluble form under perfect stirring conditions when the enzyme undergoes a dimerization process was written and analytically solved in dimensionless form. The effect of four relevant parameters on the concentration of active enzyme sites under the assumption that a typical steam-heating scheme is followed was described and discussed. Dimerization always brings about faster decay of enzyme activity, and this effect is enhanced by elapsing time and by small ratios of the time scale associated with enzyme decay to that associated with heat transfer.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Quantitative studies on the enzymatic hydrolysis of milk proteins brought about by cardosins precipitated by ammonium sulfate (2001)
Artigo em Revista Científica Internacional
Barros, RM; Ferreira, CA; Silva, SV; F. Xavier Malcata
On the enzymatic hydrolysis of whey proteins brought about by cardosin a from Cynara carduncunlus. (2001)
Artigo em Revista Científica Internacional
Barros, RM; F. Xavier Malcata
Modeling the kinetics of whey protein hydrolysis brought about by enzymes from Cynara cardunculus (2002)
Artigo em Revista Científica Internacional
Barros, RM; F. Xavier Malcata
Hydrolysis of whey proteins by proteases extracted from Cynara cardunculus and immobilized onto highly activated supports (2001)
Artigo em Revista Científica Internacional
Lamas, EM; Barros, RM; Balcao, VM; F. Xavier Malcata

Ver todas (9)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-23 às 22:11:40 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias