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The effect of porosity on the catalytic performance of constant-mass, spherical beads containing immobilized enzyme

Título
The effect of porosity on the catalytic performance of constant-mass, spherical beads containing immobilized enzyme
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1998
Autores
Cruz, IB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 19 6
Páginas: 269-275
ISSN: 0178-515X
Editora: Springer
Indexação
Publicação em ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge - 0 Citações
Publicação em Scopus Scopus - 0 Citações
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-6YQ
Abstract (EN): The mass balances to a spherical bead with increasing porosity, epsilon (obtained by plain expansion of an otherwise compact bead), containing an immobilized enzyme and surrounded by a stagnant film are developed in dimensionless form for the case of Michaelis-Menten kinetics by considering three alternative situations in terms of pore structure (either setting the pore number, the pore radius or the pore length as a constant). The pore pattern of the porous bead does not play a major role in the variation of the lowest concentration of substrate ever reached in the bulk of the bead, which increases as epsilon increases and eventually levels off when epsilon approaches unity. The ratio between the rate of reaction brought about by the immobilized enzyme within the porous bead and that obtained for a compact bead is greater when epsilon is higher, and a vertical asymptote is apparently reached when the porosity approaches unity, a trend that is similarly observed for all pore patterns considered.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 7
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