Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Viability of Bifidobacterium lactis and Lactobacillus acidophilus in milk: Sodium chloride concentration and storage temperature

Publicações

Viability of Bifidobacterium lactis and Lactobacillus acidophilus in milk: Sodium chloride concentration and storage temperature

Título
Viability of Bifidobacterium lactis and Lactobacillus acidophilus in milk: Sodium chloride concentration and storage temperature
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1998
Autores
Gomes, AMP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Teixeira, MGM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
F. Xavier Malcata
(Autor)
Outra
Revista
Vol. 22
Páginas: 221-240
ISSN: 0145-8892
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-7CB
Abstract (EN): The growth and viability of Bifidobacterium lactis and Lactobacillus acidophilus per se and for both strains as a coculture were studied in reconstituted skim milk so as to assess their dependence upon temperature (5, 10 and 15C), NaCl concentration (0, 0.51 and 1.03 mol L-1), and storage time (0-8 weeks). Cultures of B. lactis exhibited no significant loss of viability either with increasing NaCl concentration or increasing storage temperature within the ranges studied. On the other hand, viability of L. acidophilus decreased with increasing temperature and increasing NaCl concentration under similar conditions. When cocultured with L. acidophilus, B. lactis was significantly less tolerant to higher NaCl levels and higher temperatures than when in pure culture, although final numbers were still above the threshold required for commercial application. Coculturing with B. lactis had no detrimental effect on viability oft. acidophilus. A mechanistic model, which considers the behavior of the pure and mired microbial populations is described by specific death rates which vary with temperature (following Arrhenius relationships) and NaCl levels (following simple inhibition kinetics) in the milk medium. Activation energies for the death rates of B. lactis and L, acidophilus were 14 kcal mol(-1) and 9-15 kcal mol(-1), respectively.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 20
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

The Effects of Selected Brominated and Chlorinated Chemicals on Pseudomonas fluorescens Planktonic Cells and Flow-Generated Biofilms (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
J. Malheiro; P. Araújo; I. Machado; M. Lemos; F. Mergulhão; L. Melo; M. Simões
The effect of modified atmosphere packaging on the microbial ecology in Requeijao, a Portuguese whey cheese (2000)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pintado, ME; F. Xavier Malcata
THE ANTIMICROBIAL EFFECT OF ESSENTIAL OILS AGAINST LISTERIA MONOCYTOGENES IN SOUS VIDE COOK-CHILL BEEF DURING STORAGE (2017)
Artigo em Revista Científica Internacional
Gouveia, AR; Alves, M; de Almeida, JMMM; Monteiro Silva, F; Gonzalez Aguilar, G; Silva, JA; Saraiva, C
Proteolysis and biogenic amine formation in sterilized Edam-type curd slurry inoculated with probiotic strains (2015)
Artigo em Revista Científica Internacional
Mohamed Abdel Hamid Rabie; Ali A. Abdel Galeel; Francisco Xavier Malcata

Ver todas (13)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-25 às 00:26:56 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias