Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > RHEOLOGICAL DESCRIPTION AT THE MINIMUM GELLING CONDITIONS OF KAPPA-CARRAGEENAN LOCUST BEAN GUM SYSTEMS

Publicações

RHEOLOGICAL DESCRIPTION AT THE MINIMUM GELLING CONDITIONS OF KAPPA-CARRAGEENAN LOCUST BEAN GUM SYSTEMS

Título
RHEOLOGICAL DESCRIPTION AT THE MINIMUM GELLING CONDITIONS OF KAPPA-CARRAGEENAN LOCUST BEAN GUM SYSTEMS
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1994
Autores
FERNANDES, PB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Maria do Pilar Gonçalves
(Autor)
FEUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
DOUBLIER, JL
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: Food HydrocolloidsImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 8
Páginas: 345-349
ISSN: 0268-005X
Editora: Elsevier
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Outras ciências da engenharia e tecnologias
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-JRZ
Resumo (PT): Kappa-carrageenan/locust bean gum interactions at the minimum gelling concentration have been studied by dynamic and viscosity measurements at 15°C. Both rheological methods used have been shown to be complementary. The existence of a weak network structure exhibiting thixotropic behaviour has been observed. The formation of the weak network is discussed.
Abstract (EN): Kappa-carrageenan/locust bean gum interactions at the minimum gelling concentration have been studied by dynamic and viscosity measurements at 15 degrees C. Both theological methods used have been shown to be complementary. The existence of a weak network structure exhibiting thixotropic behaviour has been observed. The formation of the weak network is discussed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

RHEOLOGICAL BEHAVIOR OF KAPPA-CARRAGEENAN GALACTOMANNAN MIXTURES AT A VERY-LOW LEVEL OF KAPPA-CARRAGEENAN (1994)
Artigo em Revista Científica Internacional
FERNANDES, PB; Maria do Pilar Gonçalves; DOUBLIER, JL
Phase diagrams in kappa-carrageenan/locust bean gum systems (1991)
Artigo em Revista Científica Internacional
Fernandes, PB; Maria do Pilar Gonçalves; Doublier, JL
INFLUENCE OF LOCUST BEAN GUM ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF KAPPA-CARRAGEENAN SYSTEMS IN THE VICINITY OF THE GEL POINT (1993)
Artigo em Revista Científica Internacional
FERNANDES, PB; Maria do Pilar Gonçalves; DOUBLIER, JL
EFFECT OF GALACTOMANNAN ADDITION ON THE THERMAL-BEHAVIOR OF KAPPA-CARRAGEENAN GELS (1992)
Artigo em Revista Científica Internacional
FERNANDES, PB; Maria do Pilar Gonçalves; DOUBLIER, JL
A RHEOLOGICAL CHARACTERIZATION OF KAPPA-CARRAGEENAN GALACTOMANNAN MIXED GELS - A COMPARISON OF LOCUST BEAN GUM SAMPLES (1991)
Artigo em Revista Científica Internacional
FERNANDES, PB; Maria do Pilar Gonçalves; DOUBLIER, JL

Ver todas (6)

Da mesma revista

The progress and application of vitamin E encapsulation-A review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ribeiro, AM; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
The effect of egg albumen on the viscoelasticity of crab sticks made from Alaska Pollock and Pacific Whiting surimi (2009)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Campo Deano, L; Tovar, C
Berry anthocyanin-based films in smart food packaging: A mini-review (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Neves, D; Paula B Andrade; Videira, RA; Victor de Freitas; Luis Cruz
Ultrasound-assisted preparation of size-controlled chitosan nanoparticles: Characterization and fabrication of transparent biofilms (2013)
Artigo em Revista Científica Internacional
Hileia K. S. Souza; José M. Campiña; Ana M.M. Sousa; Fernando Silva; Maria P. Gonçalves
Tweaking the mechanical and structural properties of colloidal chitosans by sonication (2016)
Artigo em Revista Científica Internacional
Laidson P. Gomes; Hiléia K.S. Souza; José M. Campiña; Cristina T. Andrade; Vânia M. Flosi Pascoalin; António F. Silva; Maria P. Gonçalves

Ver todas (46)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-04 às 18:19:56 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias