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New improved method for fructooligosaccharides production by Aureobasidium pullulans

Título
New improved method for fructooligosaccharides production by Aureobasidium pullulans
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2012
Autores
Domingues, A.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Nobre, C.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, L.R.
(Autor)
Outra
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Peres, A.M.
(Autor)
Outra
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Rocha, I.
(Autor)
Outra
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Lima, N.
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 89 4
Páginas: 1174-1179
ISSN: 0144-8617
Editora: Elsevier
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Biotecnologia agrária e alimentar
CORDIS: Ciências Tecnológicas > Tecnologia > Biotecnologia > Biotecnologia alimentar
Outras Informações
ID Authenticus: P-002-7S5
Abstract (EN): Fructooligosaccharides are prebiotics with numerous health benefits within which the improvement of gut microbiota balance can be highlighted, playing a key role in individual health. In this study, an integrated one-stage method for FOS production via sucrose fermentation by Aureobasidium pullulans was developed and optimized using experimental design tools. Optimization of temperature and agitation speed for maximizing the FOS production was performed using response surface methodology. Temperature was found to be the most significant parameter. The optimum fermentation conditions were found to be 32 degrees C and 385 rpm. Under these conditions, the model predicted a total FOS production yield of 64.7 g(FOS)/g(sucrose). The model was validated at optimal conditions in order to check its adequacy and accuracy and an experimental yield of 64.1 (+/- 0.0)g(FOS)/g(sucrose) was obtained. A significant improvement of the total FOS production yields by A. pullulans using a one-stage process was obtained. (C) 2012 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Idioma: Português
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: dupamato@fcna.up.pt
Notas: <a href="http://gateway.isiknowledge.com/gateway/Gateway.cgi?GWVersion=2&SrcAuth=Alerting&SrcApp=Alerting&DestApp=WOS&DestLinkType=FullRecord&KeyUT=000279498100006">Indexado na ISI Web of Science</a>
Documentos
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