Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Galacto-oligosaccharides production during lactose hydrolysis by free Aspergillus oryzae β-galactosidase and immobilized on magnetic polysiloxane-polyvinyl alcohol

Publicações

Galacto-oligosaccharides production during lactose hydrolysis by free Aspergillus oryzae β-galactosidase and immobilized on magnetic polysiloxane-polyvinyl alcohol

Título
Galacto-oligosaccharides production during lactose hydrolysis by free Aspergillus oryzae β-galactosidase and immobilized on magnetic polysiloxane-polyvinyl alcohol
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2009
Autores
Neri, David
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Balcão, Victor
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Costa, Rafael
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rocha, Isabel
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Ferreira, Eugénio
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, Lígia
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Carvalho Jr., Luiz
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Teixeira, José
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Título: Food ChemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 115 1
Páginas: 92-99
ISSN: 0308-8146
Editora: Elsevier
Indexação
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
Publicação em Scopus Scopus
Pubmed / Medline
Classificação Científica
FOS: Ciências da engenharia e tecnologias > Biotecnologia industrial
Outras Informações
Abstract (EN): The synthesis of galacto-oligosaccharides (GOS) by the action of Aspergillus oryzae b-galactosidase free and immobilized on magnetic polysiloxane-polyvinyl alcohol (mPOS-PVA) was studied. A maximum GOS concentration of 26% (w/v) of total sugars was achieved at near 55% lactose conversion from 50%, w/v lactose solution at pH 4.5 and 40 C. Trisaccharides accounted for more than 81% of the total GOS produced. GOS formation was not considerably affected by pH and temperature. The concentrations of glucose and galactose encountered near maximum GOS concentration greatly inhibited the reactions and reduced GOS yield. GOS formation was not affected by enzyme immobilization in the mPOS-PVA matrix, indicating the absence of diffusional limitations in the enzyme carrier. Furthermore, this water insoluble magnetic derivative was reutilized 10-times and retained about 84% of the initial activity. In addition, the kinetic parameters for various initial lactose concentrations were determined and compared for the free and immobilized enzyme.
Idioma: Português
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Das mesmas áreas científicas

Method And Device For The Measurement And Identification of Biofilms and Other Deposits Using Vibration (2008)
Patente
Joaquim Gabriel Magalhães Mendes; Luís F. Melo; Ana Pereira; Adélio Magalhães Mendes
Cutting and packing (2007)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Jose Fernando Oliveira; Rua Dr. Roberto Frias; Gerhard Wascher
Comments on: Routing problems with loading constraints (2010)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Jose F Oliveira

Ver todas (90)

Da mesma revista

Vitamin D-fortified bread: Systematic review of fortification approaches and clinical studies (2022)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Souza, SVS; Borges, Nuno; Vieira, EF
Plant-derived and dietary phenolic cinnamic acid derivatives: Anti-inflammatory properties (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Freitas, M; Ribeiro, D; Janela, JS; Varela, CL; Costa, SC; da Silva, ET; Eduarda Fernandes; Roleira, FMF
Plant derived and dietary phenolic antioxidants: Anticancer properties (2015)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Roleira, FMF; Tavares da Silva, EJ; Varela, CL; Costa, SC; Silva, T; Garrido, J; Fernanda Borges
Encapsulation in food industry with emerging electrohydrodynamic techniques: Electrospinning and electrospraying - A review (2021)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Sílvia Castro Coelho; Berta Nogueiro Estevinho; Fernando Rocha
Effects of pressure-based technologies on food lipids oxidation (2024)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ganjeh, AM; Gomes, A; Barreira, MJ; Pinto, CA; Susana Casal; Saraiva, JA

Ver todas (354)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-31 às 18:06:09 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias