Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Protein profile and malt activity during sorghum germination

Publicações

Protein profile and malt activity during sorghum germination

Título
Protein profile and malt activity during sorghum germination
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2008
Autores
Correia, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Nunes, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Barros, AS
(Autor)
Outra
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Delgadillo, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 88
Páginas: 2598-2605
ISSN: 0022-5142
Editora: Wiley-Blackwell
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-TN0
Abstract (EN): BACKGROUND: The effect of germination time on major sorghum macromolecules was followed by sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE), Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy and scanning electron microscopy. Sorghum flour was also incubated with sorghum malt to evaluate amylase and protease activities. RESULTS: The SDS-PAGE results showed that levels of high-molecular-weight aggregates, beta monomer and gamma and alpha monomers increased by 120.5, 20.3 and 12.7% respectively during the first few days of germination. This behaviour shows the enhancement of prolamin extractability and concentration in sorghum as a result of starch degradation. After the third day, proteins suffered degradation by intrinsic proteases. FTIR spectroscopy showed a gradual decrease in lipid and protein levels and starch structural changes during the germination period. These modifications are due to intrinsic lipases, proteases and amylases. Sorghum Hour was incubated with different malt samples resulting from 0-7 days of germination. It was found that a S day malt led to a sixfold increase in carbohydrate digestibility and a fourfold increase in free amino acid content. CONCLUSION: A 5 day sorghum malt is the best inoculum for porridge preparation, representing an inexpensive, effortless and culturally acceptable way to prepare weaning foods at domestic and industrial levels. (c) 2008 Society of Chemical Industry
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 8
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Sorghum fermentation followed by spectroscopic techniques (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Correia, I; Nunes, A; Duarte, IF; Barros, A; Delgadillo, I
Sequential in vitro pepsin digestion of uncooked and cooked sorghum and maize samples (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Nunes, A; Correia, I; Barros, A; Delgadillo, I
Screening of lactic acid bacteria potentially useful for sorghum fermentation (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Correia, I; Nunes, A; Guedes, S; Barros, AS; Delgadillo, I
High pressure treatments largely avoid/revert decrease of cooked sorghum protein digestibility when applied before/after cooking (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Correia, I; Nunes, A; Saraiva, JA; Barros, AS; Delgadillo, I
Comparison of the effects induced by different processing methods on sorghum proteins (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Correia, I; Nunes, A; Barros, AS; Delgadillo, I

Ver todas (6)

Da mesma revista

25 years of European Union (EU) quality schemes for agricultural products and foodstuffs across EU Member States (2018)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Albuquerque, TG; Beatriz B P P Oliveira; Costa, HS
1,3-Dimethoxybenzene, a newly identified component of port wine (2002)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rogerson, FSS; Azevedo, Z; Fortunato, N; Victor de Freitas
Unlocking the nutraceutical potential of Corylus avellana L. shells: microwave-assisted extraction of phytochemicals with antiradical and anti-diabetic properties (2024)
Artigo em Revista Científica Internacional
Maccarronello, AE; Cardullo, N; Silva, AM; Di Francesco, A; Paulo Costa; Rodrigues, F; Muccilli, V
The influence of various phenolic compounds on scavenging activity assessed by an enzymatic method (1999)
Artigo em Revista Científica Internacional
de Gaulejac, NSC; Vivas, N; Victor de Freitas; Bourgeois, G
The effect of cellulose crystallinity on the in vitro digestibility and fermentation kinetics of meadow hay and barley, wheat and rice straws (2003)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rodrigues, MAM; Cone, JW; van Gelder, AH; Sequeira, JC; Antonio J M Fonseca; Ferreira, LMM; Sequeira, CA

Ver todas (57)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-23 às 09:01:20 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias