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Publicações

Characterisation of 'Starking' apple polyphenoloxidase

Título
Characterisation of 'Starking' apple polyphenoloxidase
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
1998
Autores
Rocha, Ada
(Autor)
FCNAUP
Cano, MP
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Galeazzi, MAM
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Morais, AMMB
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 77 4
Páginas: 527-534
ISSN: 0022-5142
Editora: Wiley-Blackwell
Classificação Científica
FOS: Ciências médicas e da saúde > Ciências da saúde
CORDIS: Ciências da Saúde
Outras Informações
ID Authenticus: P-001-7CY
Abstract (EN): Experiments were performed to optimise the extraction conditions of 'Starking' apple fruit polyphenoloxidase (PPO), to evaluate the affinity and specificity towards several substrates and to study the stability of enzyme extracts from apple samples stored under different conditions. Sodium phosphate buffer (0.2 M, pH 6.5) plus 0.25% Triton X-100 and 1% or 2% PVPP was found to be the most efficient extraction medium. Chlorogenic acid, dopamine and 4-methylcatechol showed similar specificity towards PPO, and chlorogenic acid was found to be the best substrate for the enzyme. Enzyme extracts from frozen cut apple stored at -4 degrees C, and extracts from lyophilised apple samples stored at 4 degrees C were more stable than extracts obtained from fresh-cut or acetone powder samples. (C) 1998 SCI.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: adarocha@fcna.up.pt
Nº de páginas: 8
Documentos
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