Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Effect of fermented milk containing Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium longum on plasma lipids of women with normal or moderately elevated cholesterol

Publicações

Effect of fermented milk containing Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium longum on plasma lipids of women with normal or moderately elevated cholesterol

Título
Effect of fermented milk containing Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium longum on plasma lipids of women with normal or moderately elevated cholesterol
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2009
Autores
Andrade, Sara
(Autor)
FCNAUP
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Borges, Nuno
(Autor)
FCNAUP
Revista
Vol. 76 4
Páginas: 469-474
ISSN: 0022-0299
Indexação
Classificação Científica
FOS: Ciências médicas e da saúde > Outras ciências médicas
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-EQP
Abstract (EN): This study aimed to evaluate the effect of milk fermented with Lactobacillus acidophilus 145 and Bifidobacterium longum BB536 on plasma lipids in a sample of adult women. A double-blind, placebo controlled, cross-over study (two periods of four weeks each separated by a 1-week washout period) was performed in 34 women, aged between 18 and 65 years. Group A consumed 125 g fermented milk three times a day for the first 4 weeks while group B consumed regular yoghurt under the same conditions. (Groups A and B switched products for the second treatment period). Women taking the test product with a baseline total cholesterol above 190 mg/dl showed a significant reduction in LDL cholesterol. HDL cholesterol was also reduced by the test product. We conclude that the fermented milk may help to reduce LDL levels in hypercholesterolemic adult women.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação com acesso permitido.
Publicações Relacionadas

Da mesma revista

Size exclusion and reversed-phase high-performance liquid chromatography/UV for routine control of thermal processing of cows' and donkey milk major proteins (2012)
Artigo em Revista Científica Internacional
Carina Pinho; Zita E Martins; Catarina Petisca; Agata M Figurska; Olivia Pinho; Isabel M P L V O Ferreira
Nerve Growth Factor mediates its pro-invasive effect in parallel with the release of a soluble E-cadherin fragment from breast cancer MCF-7/AZ cells (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Dolle, L; Oliveira, MJ; Bruyneel, E; Hondermarck, H; Bracke, M
Action of cardosin A from Cynara humilis on ovine and caprine caseinates (2000)
Artigo em Revista Científica Internacional
Silva, SV; F. Xavier Malcata
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-23 às 21:13:22 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias