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Publicações

Characterization of galactooligosaccharides produced by immobilized beta-galactosidase onto magnetized Dacron

Título
Characterization of galactooligosaccharides produced by immobilized beta-galactosidase onto magnetized Dacron
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2011
Autores
Neri, David
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Balcão, Victor
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cardoso, Susana
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Silva, Artur
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Domingues, Maria
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Rodrigues, Lígia
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Carvalho Jr., Luiz
(Autor)
FCNAUP
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Teixeira, José António
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
Vol. 21 3
Páginas: 172-178
ISSN: 0958-6946
Editora: Elsevier
Indexação
Publicação em ISI Web of Science ISI Web of Science
Classificação Científica
FOS: Ciências agrárias > Biotecnologia agrária e alimentar
CORDIS: Ciências Tecnológicas > Tecnologia > Biotecnologia > Biotecnologia alimentar
Outras Informações
Abstract (EN): Bioconversions using enzymes immobilized in magnetic supports present significant advantages due to the easy separation of the enzyme from the reaction mixture and the simplicity and low cost of the support preparation. The characterization of the oligosaccharide mixture obtained by the action of b-galactosidase covalently attached, via glutaraldehyde, to a hydrazide-Dacron-magnetite composite is presented. The fractionation of the oligosaccharide mixture by high performance liquid chromatography, followed by the analysis of the purified compounds by mass spectrometry and nuclear magnetic resonance spectroscopy permitted the identification of glucose, galactose, lactose and a hexose disaccharide containing a 1/6 linkage. Also, the following GOS were identified: b-D-Galp-(1/6)-b-D-Galp-(1/4)-Glcp, b-D-Galp-(1/4)-[b-D-Galp-(1/6)]-Glcp and b-D-Galp-(1/6)-b-D-Galp-(1/6)-b-D-Galp-(1/4)-Glcp. When GOS yield (26.2%) and kinetics of biotransformation of lactose by the Dacron immobilized b-galactosidase were compared with values obtained for the enzyme immobilized in other magnetic supports, similar behaviour was observed.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Contacto: dupamato@fcna.up.pt
Notas: <a href="http://gateway.isiknowledge.com/gateway/Gateway.cgi?GWVersion=2&SrcAuth=Alerting&SrcApp=Alerting&DestApp=WOS&DestLinkType=FullRecord&KeyUT=000286189200007">Indexado na ISI Web of Science</a>
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