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Publicações

The effect of dietary polyphenols on intestinal absorption of glucose and fructose: Relation with obesity and type 2 diabetes

Título
The effect of dietary polyphenols on intestinal absorption of glucose and fructose: Relation with obesity and type 2 diabetes
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2019
Autores
Loureiro, G
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Martel, F
(Autor)
FMUP
Revista
Vol. 35
Páginas: 390-406
ISSN: 8755-9129
Editora: Taylor & Francis
Outras Informações
ID Authenticus: P-00Q-DCM
Resumo (PT):
Abstract (EN): Polyphenols are a group of substances present in plant-based foods such as apples and in plant-based beverages such as red wine. This review shows that polyphenols interfere with intestinal sugar transporters, modulating their function and altering glucose and fructose absorption. Inhibition of intestinal glucose and fructose absorption contributes to the effect of polyphenols in reducing postprandial glycemia, altering the apparent glycemic index of foods and decreasing body mass index. The possible implication of these findings on type 2 diabetes and obesity is a matter of growing interest, as shown by the rise on publications on this subject.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 17
Documentos
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