Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Comparison of the effects induced by different processing methods on sorghum proteins

Publicações

Comparison of the effects induced by different processing methods on sorghum proteins

Título
Comparison of the effects induced by different processing methods on sorghum proteins
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2010
Autores
Correia, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Nunes, A
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Barros, AS
(Autor)
Outra
Ver página pessoal Sem permissões para visualizar e-mail institucional Pesquisar Publicações do Participante Ver página do Authenticus Sem ORCID
Delgadillo, I
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Revista
Vol. 51
Páginas: 146-151
ISSN: 0733-5210
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-003-BJS
Abstract (EN): The effects induced by cooking, dry heating, popping, fermentation and germination on sorghum proteins were studied. Changes promoted by these processing methods were compared via sodium dodecyl sulfate polycrylamide gel electrophoresis (SIDS-PAGE), in vitro protein digestibility (IVPD) assay and Fourier Transform Infrared (FT-IR). Cooking decreased protein digestibility and extractability. With dry heating, a decrease of only 4% in protein digestibility was observed. in these samples protein extractability was not affected. Popping had no effect on protein digestibility, however, it was noticed a decrease of protein extractability of popped samples. Fermentation and germination promoted an increase of 39.6% and 20.8% in the protein digestibility, respectively, and an increase in protein extractability. FT-IR analysis and multivariate correlation (PLS1) showed a calibration of protein digestibility values allowing quantification of unknown samples. As dry heated samples have practically the same digestibility values as unprocessed samples, we concluded that water plays an important role in deleterious effects of cooking.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Sorghum fermentation followed by spectroscopic techniques (2005)
Artigo em Revista Científica Internacional
Correia, I; Nunes, A; Duarte, IF; Barros, A; Delgadillo, I
Sequential in vitro pepsin digestion of uncooked and cooked sorghum and maize samples (2004)
Artigo em Revista Científica Internacional
Nunes, A; Correia, I; Barros, A; Delgadillo, I
Screening of lactic acid bacteria potentially useful for sorghum fermentation (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Correia, I; Nunes, A; Guedes, S; Barros, AS; Delgadillo, I
Protein profile and malt activity during sorghum germination (2008)
Artigo em Revista Científica Internacional
Correia, I; Nunes, A; Barros, AS; Delgadillo, I
High pressure treatments largely avoid/revert decrease of cooked sorghum protein digestibility when applied before/after cooking (2011)
Artigo em Revista Científica Internacional
Correia, I; Nunes, A; Saraiva, JA; Barros, AS; Delgadillo, I

Ver todas (6)

Da mesma revista

Screening of lactic acid bacteria potentially useful for sorghum fermentation (2010)
Artigo em Revista Científica Internacional
Correia, I; Nunes, A; Guedes, S; Barros, AS; Delgadillo, I
Effect of elevated carbon dioxide (CO2) on phenolic acids, flavonoids, tocopherols, tocotrienols, gamma-oryzanol and antioxidant capacities of rice (Oryza sativa L.) (2014)
Artigo em Revista Científica Internacional
Piebiep Goufo; Jose Pereira; Nuno Figueiredo; Beatriz B P P Oliveira; Corina Carranca; Eduardo A S Rosa; Henrique Trindade
Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-07-24 às 15:35:17 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias