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Bioinspired Synthesis and Physical-Chemical Properties of a New 10-Methylpyrano-4 '-hydroxyflavylium Chloride Salt

Título
Bioinspired Synthesis and Physical-Chemical Properties of a New 10-Methylpyrano-4 '-hydroxyflavylium Chloride Salt
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2020
Autores
Gomes, V
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Guimaraes, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Goncalves, G
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Victor de Freitas
(Autor)
FCUP
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Luis Cruz
(Autor)
FCUP
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Revista
Título: SynlettImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 31
Páginas: 334-338
ISSN: 0936-5214
Editora: Thieme
Outras Informações
ID Authenticus: P-00R-SS8
Abstract (EN): A novel bioinspired 10-methylpyranoflavylium dye was synthesized. The dye was fully characterized by LC-DAD/ESI-MS and NMR 1D and 2D techniques, and its equilibrium constants towards pH variations were determined by UV-vis titration. These studies revealed the presence of three species (a flavylium cation AH(+) , a neutral quinoidal base A, and an anionic quinoidal base A(-)) in the pH range 1-12, driven by the two pK(a)values of the dye: pK(a1)= 6.8 +/- 0.1 and pK(a2)= 10.8 +/- 0.1. The first deprotonation of the dye occurs within the pH range for spoilage of many packed-food products, making the dye an excellent candidate for use as a pH sensor for real-time monitoring of the quality and freshness of foods.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 5
Documentos
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