Saltar para:
Logótipo
Comuta visibilidade da coluna esquerda
Você está em: Início > Publicações > Visualização > Legume Biofortification and the Role of Plant Growth-Promoting Bacteria in a Sustainable Agricultural Era

Publicações

Legume Biofortification and the Role of Plant Growth-Promoting Bacteria in a Sustainable Agricultural Era

Título
Legume Biofortification and the Role of Plant Growth-Promoting Bacteria in a Sustainable Agricultural Era
Tipo
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Ano
2020
Autores
Roriz, M
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Castro, PML
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Vasconcelos, MW
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Revista
A Revista está pendente de validação pelos Serviços Administrativos.
Título: AGRONOMY-BASELImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 10
Página Final: 435
ISSN: 2073-4395
Outras Informações
ID Authenticus: P-00R-X40
Abstract (EN): World population growth, together with climate changes and increased hidden hunger, bring an urgent need for finding sustainable and eco-friendly agricultural approaches to improve crop yield and nutritional value. The existing methodologies for enhancing the concentration of bioavailable micronutrients in edible crop tissues (i.e., biofortification), including some agronomic strategies, conventional plant breeding, and genetic engineering, have not always been successful. In recent years, the use of plant growth-promoting bacteria (PGPB) has been suggested as a promising approach for the biofortification of important crops, including legumes. Legumes have many beneficial health effects, namely, improved immunological, metabolic and hormonal regulation, anticarcinogenic and anti-inflammatory effects, and decreased risk of cardiovascular and obesity-related diseases. These crops also play a key role in the environment through symbiotic nitrogen (N) fixation, reducing the need for N fertilizers, reducing CO2 emissions, improving soil composition, and increasing plant resistance to pests and diseases. PGPB act by a series of direct and indirect mechanisms to potentially improve crop yields and nutrition. This review will focus on the: (i) importance of legumes in the accomplishment of United Nations Sustainable Development Goals for production systems; (ii) understanding the role of PGPB in plant nutrition; (iii) iron biofortification of legumes with PGPB, which is an interesting case study of a green technology for sustainable plant-food production improving nutrition and promoting sustainable agriculture.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 13
Documentos
Não foi encontrado nenhum documento associado à publicação.
Publicações Relacionadas

Dos mesmos autores

Improving Iron Nutrition in Plant Foods (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Roriz, M; Barros, M; Castro, PML; Carvalho, SMP; Vasconcelos, MW
Iron metabolism in soybean grown in calcareous soil is influenced by plant growth-promoting rhizobacteria - A functional analysis (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Roriz, M; Pereira, SIA; Castro, PML; Carvalho, SMP; Vasconcelos, MW
Impact of soybean-associated plant growth-promoting bacteria on plant growth modulation under alkaline soil conditions (2023)
Artigo em Revista Científica Internacional
Roriz, M; Pereira, SIA; Castro, PML; Carvalho, SMP; Vasconcelos, MW

Da mesma revista

Smartphone Applications Targeting Precision Agriculture Practices-A Systematic Review (2020)
Outra Publicação em Revista Científica Internacional
Mendes, J; Pinho, TM; Filipe Neves Santos; Sousa, JJ; Peres, E; Boaventura Cunha, J; Mario Cunha; Morais, R
Temperature-Based Grapevine Ripeness Modeling for cv. Touriga Nacional and Encruzado in the Dao Wine Region, Portugal (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Rodrigues, P; Pedroso, V; Goncalves, F; Reis, S; Santos, JA
QVigourMap: A GIS Open Source Application for the Creation of Canopy Vigour Maps (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Lia Duarte; Ana Teodoro; Sousa, JJ; Padua, L
Potential Non-Invasive Technique for Accessing Plant Water Contents Using a Radar System (2021)
Artigo em Revista Científica Internacional
Luís Carlos Santos; Filipe Neves dos Santos; Raul Morais; Cândido Duarte
Plant Disease Diagnosis Based on Hyperspectral Sensing: Comparative Analysis of Parametric Spectral Vegetation Indices and Nonparametric Gaussian Process Classification Approaches (2024)
Artigo em Revista Científica Internacional
Pereira, MR; Verrelst, J; Tosin, R; Caicedo, JPR; Fernando Tavares; Filipe Neves Santos; Mario Cunha

Ver todas (14)

Recomendar Página Voltar ao Topo
Copyright 1996-2025 © Faculdade de Direito da Universidade do Porto  I Termos e Condições  I Acessibilidade  I Índice A-Z
Página gerada em: 2025-09-07 às 15:26:58 | Política de Privacidade | Política de Proteção de Dados Pessoais | Denúncias