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Publicações

Influence of oven and microwave cooking with the addition of herbs on the exposure to multi-mycotoxins from chicken breast muscle

Título
Influence of oven and microwave cooking with the addition of herbs on the exposure to multi-mycotoxins from chicken breast muscle
Tipo
Artigo em Revista Científica Internacional
Ano
2019
Autores
Sobral, MMC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Cunha, SC
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Faria, MA
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
Martins, ZE
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Ver página do Authenticus Sem ORCID
Ferreira, Isabel
(Autor)
FFUP
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Revista
Título: Food ChemistryImportada do Authenticus Pesquisar Publicações da Revista
Vol. 276
Páginas: 274-284
ISSN: 0308-8146
Editora: Elsevier
Outras Informações
ID Authenticus: P-00P-QKT
Abstract (EN): Mycotoxins can contaminate poultry production via fungal infection of feeds. The impact of different cooking methods on mycotoxins stability and bioaccessibility is scarcely studied. Recent cooking practices such as the use of roasting bags along with some seasonings to cook chicken have become a trend to maintain the tenderness of the meat. This study evaluated the impact of oven roasting and microwaving of chicken breast muscles, with/without roasting bags and/or herbs addition on the stability and bioaccessibility of the 10 prevalent mycotoxins. Cooking itself reduced mycotoxins content, while using bags did not confer any advantage; adding herbs reduced mycotoxins content by up to 60%, but also appeared to increase their bioaccessibility. Thus, strategies to reduce their increased bioaccessibility should be the subject of future research. Notwithstanding, adding herbs prior to cooking could be used as a mitigation strategy to reduce mycotoxins in meat.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 11
Documentos
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