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Effect of temperature and volume changes on effective diffusivities of sucrose and NaCl during osmotic dehydration of vegetable tissue

Título
Effect of temperature and volume changes on effective diffusivities of sucrose and NaCl during osmotic dehydration of vegetable tissue
Tipo
Artigo em Livro de Atas de Conferência Internacional
Ano
2008
Autores
Mayor, L
(Autor)
Outra
A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. A pessoa não pertence à instituição. Sem AUTHENTICUS Sem ORCID
J.M.P.Q. Delgado
(Autor)
FEUP
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M. Vázquez da Silva
(Autor)
FEUP
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A. M. Sereno
(Autor)
FEUP
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Maria do Pilar Gonçalves
(Autor)
FEUP
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Ata de Conferência Internacional
Páginas: 138-143
3rd International Conference on Diffusion in Solids and Liquids
Algarve, PORTUGAL, JUL 04-06, 2007
Indexação
Outras Informações
ID Authenticus: P-004-313
Abstract (EN): Osmotic dehydration of pumpkin (Cucurbita pepo, L.) fruits was carried out with binary solutions of sucrose and NaCl at different temperatures and solute concentrations. Water loss and solids gain kinetics were experimentally determined and fitted using a diffusional model. Pumpkins samples were considered as finite cylinders and the analytical solution of the unsteady diffusion equation was used considering the external resistance to the mass transfer negligible. The influence of shrinkage and temperature on the effective diffusion coefficients was also assessed in this work.
Idioma: Inglês
Tipo (Avaliação Docente): Científica
Nº de páginas: 6
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